Sedmi shod upokojencev s posebnim sporočilom, ne boste nas pregnali! #foto

Včeraj, v sredo. 6. septembra, se je v Ljubljani odvil sedmi vseslovenski shod upokojencev Slovenije, ki ga je organiziralo društvo 1. oktober pod taktirko Pavla Ruparja.

Čeprav so oblastniki hoteli shod onemogočiti s postavitvijo igrišča  za odbojko, se upokojenci niso dali. Prav na istem mestu so namreč organizirali že sedmi shod upokojencev. Tega je začel Pavel Rupar, ki je na začetku pozdravil vse rojake v zamejstvu in po svetu. Udeleženci pa so se združili tudi v molitvi za vse bolnike, bolnike z rakom, trpeče po bolnišnicah.

 

Rupar: Danes to ni le protestni shod, ampak tudi dobrodelni shod. Mi fajtamo. To pot se borimo, da podarimo čim več pralnih strojev, ki jih potrebujejo ljudje na poplavnih območjih. Danes so z nami tudi upokojenci iz poplavnih območjih. Nekateri so prišli peš do avtobusov za Ljubljano.

 

Spregovorila je tudi Dr. Tina Bregant in dejala: “Tudi če se vas ne vidi na javni TV, se vas v Ljubljani presneto dobro sliši! Tako kot se sliši rjovenje leva nekaj kilometrov daleč! Hvala vam za to! Protestom se moramo pridružiti tudi mlajši! Ta čas je ZDAJ! Jesen bo za nas vse težka, saj vladajoči ne znajo opravljati z denarjem.”

 

Rupar je pozval tudi k neplačevaju RTV naročnine in dejal: “Na javni TV so prepovedali prenos našega shoda. Nehajmo plačevati RTV naročnino! Ne bojte se jih! Prvi opomin, ne bo nič, drugi opomin nič, ko pride do izvršbe, pa plačajmo. Dajte položnice na stran za pol leta. Potem se ne bodo morali financirati!”

 

Podpredsednik društva 1. oktober Igor Černoga je predstavil tudi zakon o izrednih, solidarnostnih dodatkih, ki bo vsaj malo ublažil sedanje stanje in ga bo društvo 1. oktober vložilo v parlamentarno proceduro. Dejal je, da Slovenija drsi v model beloruske in Putinove diktature. “Gre za levičarski fašizem. In je že tam,” je zaključil.

Kot glasbeni gost je nastopil mariborski pevec Rudi Šantl!

So pa mariborski udeleženci shoda doživeli ob prihodu v Maribor tudi neprijetno presenečenje, saj je potnike čakala “finančna policija”, oziroma uradniki z DURS-a. Več o tem, si lahko preberete TUKAJ!

(foto: Vojko Golob, video e-maribor.si)

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.