Mariborski mestni tek

Vir: Pixabay

Športna zveza Maribor je danes, v soboto, drugič organizirala Mariborski mestni tek. Ob tem je na Trgu Leona Štuklja potekal tudi Festival mariborskega športa.

Tekači so lahko tekli po treh trasah. Otroci so lahko tekli na 300 metrov (I. triada), 600 metrov (II. triada) in 900 metrov (III. triada); odrasli pa na 5 km in 10 km. Vsi tekači so na startu dobili tekaško majico, ob progi pa so jih čakala presenečenja in spominsko priznanje na cilju. Medalje so dobili prvi trije v absolutni moški in ženski kategoriji ter prvi trije v starostnih kategorijah za moške in ženske.

Trasa teka je potekala v strogem središču Maribora, za tek na 5 km sta bila predvidena dva kroga in za tek na 10 km štirje krogi. Start je bil na Trgu Leona Štuklja, tekači so nato tekli mimo občinske zgradbe v Ulici heroja Staneta, po Mladinski ulici do Kajuhove, po Gregorčičevi in Slovenski do cilja na Trgu Leona Štuklja.

Organizator poudarja, da ima prireditev tudi dobrodelno noto, saj bodo del startnin in sponzorskih sredstev namenili Zvezi prijateljev mladine Maribor – Omogočimo sanje.

Letos je na teku sodelovalo okoli 2000 tekačev, kar predstavlja velik skok od lanskega izvede teka, ko je bilo tekačev okoli 1000.

M. T.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
56%
4.6km/h
75%
24°C
25°
23°
23°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.