Vlada na hitro v zakon o dolgotrajni oskrbi, za novo “ožemanje” naroda?

upokojenci

Saj ni res, pa je. vlada hoče pred počitnicami spraviti skozi parlament še zakon o dolgotrajni oskrbi, po katerem bi ljudje plačevali še en nepredvidljiv prispevek.

Predlog zakona, ki je sicer še v usklajevanju predvideva tudi dodaten vir financiranja, in sicer lastno udeležbo uporabnika. Predlagano je, da uporabnik nedenarne pravice plača 10 odstotkov vrednosti teh storitev ter v primeru oskrbovalca družinskega člana 10 odstotkov delnega plačila za izgubljen dohodek in nadomestne oskrbe. V primeru dodatnih pravic, npr. storitve za krepitev in ohranjanje samostojnosti, pa uporabnik plača 20 odstotkov vrednosti storitev in to ne oziraje se na gmotni položaj uporabnika storitev.

Nov prispevek bi plačevali v odstotku od plač delavci, delodajalci in upokojenci od pokojnin ter po dva odstotka samozaposleni in kmetje. Državljan z bruto plačo 2000 evrov bo moral mesečno plačati dvajset evrov, če upoštevamo še prispevek delodajalca pa štirideset evrov. Če je bruto plača 4000 evrov bo prispevek štirideset evrov, z upoštevanjem prispevka delodajalca pa osemdeset evrov mesečno. Na letni ravni nekaj manj kot tisoč evrov. Plačevati bi ga morali od začetka leta 2025. Za dolgotrajno oskrbo pa bi še proračun vsako leto dodatno primaknil 190 milijonov evrov. Piše Spletni časopis.

Ožemanje slovenskega naroda se torej nadaljuje?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.