Mariborski svetniki potrdili višje cene avtobusnih vozovnic

Vir: http://www.skyscrapercity.com

Mariborski mestni svetniki so včeraj na svoji 26. redni seji sprejeli zaključni račun Mestne občine Maribor za leto 2016 in se seznanili z odzivnim poročilom ter popravljalnimi ukrepi na negativno revizijsko poročilo Računskega sodišča RS o poslovanju v letu 2014. Ocena Računskega sodišča RS je, da je mestna občina pripravila zadovoljive popravljalne ukrepe. Svetniki, čeprav so zaključni račun sprejeli, so imeli nanj veliko pripomb. Da problem realnega načrtovanja proračuna dejansko obstaja je priznal tudi župan dr. Andrej Fištravec in povedal, da verjame, da so v proračunu za letos in prihodnje leto to popravili. Direktor mestne uprave Simon Štrancar, pa je v opravičilo povedal, da je izvor vseh problemov država, ta namreč zakonskih nalog ne financira v zadostni meri, ker če bi jih, se o nerealnem planiranju ne bi pogovarjali.

Mestni svetniki so sprejeli predlog oblikovanja cen komunalnih proizvodov in storitev v letu 2017 in s tem potrdili višje cene mestnega avtobusnega prevoza ter uvedbo brezplačnega prevoza za invalide v Mestni občini Maribor. Občani bomo tako od 1. maja dalje za eno vozovnico kupljeno pri vozniku plačali 2,00 evra, v predprodaji pa 0,80 evra. Dražje bodo tudi mesečne in letne vozovnice. Svetniki so sprejeli tudi sklep, po katerem lahko župan s sklepom ob posebnih dogodkih, kot na primer Veseli december, Festival Lent ali nogometne tekme, omogoči vožnjo po promocijskih cenah. Po mnenju župana bi s tem  rešili problem parkiranja v času nogometnih tekem v Ljudskem vrtu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.