Podpisana pogodba o razvoju mariborskega letališča

Vir: Wikipedia Mariborsko letališče

Iz Mestne občine Maribor sporočajo, da sta podjetji SHS Aviation d.o.o. in China State Construction Engineering Corporation v sklopu šestega vrha srednjih in vzhodnoevropskih držav in Kitajske, ki poteka v Budimpešti, podpisali pogodbo o razvoju in razširitvi Mariborskega letališče v vrednosti 660 milijonov EUR.

China State Construction Engineering Corporation je največje gradbeno podjetje na svetu, ki trenutno gradi 528 metrov visoko stavbo China Zun v Pekingu, na lestvici največjih globalnih korporacij Fortune global 500 zaseda 24. mesto. V portfelju imajo izvedenih 6000 projektov v več kot 100 regijah oziroma državah, med večjimi izvedenimi gradbenimi projekti oziroma stavbami po svetu so nebotičnik v Kuala Lumpurju, nebotičnik v Džakarti, zgradba svetovnega finančnega centra v Šanghaju, sedež CCTV v Pekingu, Disneyland v Šanghaju, t.i. Palma v Dubaju.

Predstavniki podjetja so se večkrat mudili tudi v Mariboru, kjer so po pogovorih in sestankih o možnostih investiranja v Mariborsko letališče pripravili študijo upravičenosti investicije in se na podlagi tega odločili za investicijo. Delegacija Mestne občine Maribor se je v Pekingu sestala s predstavniki podjetja China State Construction Engineering Corporation (CSCEC), župana MO Maribor dr. Andreja Fištravca pa je sprejel Chen Wenjian, direktor mednarodnih projektov CSCEC.

Na sedežu podjetja so izvedli predstavitev multiplikativnih učinkov investiranja v Maribor oziroma okolico Maribora, kar se navezuje na investiranje v Mariborsko letališče, razširitev industrijske cone Tezno in izgradnjo novega Mednarodnega poslovnega centra v Mariboru.

Vse aktivnosti so pripeljale do izjemno pomembnega koraka na poti, do modernega in v svetovne prometne tokove vključenega Mariborskega letališča. To je potrditev, da je Mariborsko letališče del projekta One belt, One road in s tem tudi dejanske zagotovitve finančnih sredstev in strokovnega znanja, ki ga takšen projekt potrebuje. Ta dogodek in sklep Vlade RS o pripravi DPN za Letališče Edvarda Rusjana Maribor sta skladna z razvojnimi načrti podjetja SHS Aviation.

J. L.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.