..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Marko Koprivc, bi moral odstopiti kot državni sekretar. Kaj bo storil KPK?

Marko Koprivc

Marko Koprivc, ponosni naslednik zveze komunistov je po tem, ko ga ljudje niso izvolili v parlament, po sili razmer, da nebi ostal brez službe postal državni sekretar.

Državni sekretar v Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Marko Koprivc, bi rad sedel na dveh stolčkih. Tako, kt je očitno značilno za komuniste. Pa tudi denar bi prejemal kar iz več strani. A ima Koprivc eno težavo, ki se ji reče demokracija.  Marku Koprivcu (SD), namreč nebi smeli potrditi mandata mestnga svetnika MOL, ker je v službi, kot državni sekretar na ministrstvu za kohezijo, Zato ne bi smel biti hkrati tudi mestni svetnik,

A ob potrjevanju Koprivčevega mandata so opozorila predvsem opozicije iz SDS naletela na gluha ušesa Jankoviča in njegovih levih priveskov, kljub opozarilom na nezdružljivost funkcij. Mandat Koprivcu so svetniki MOL namreč potrdili.

Zato obstajata sedaj dve možnosti: ali da bo to odločitev o potrditvi mandata kdo spodbijal na sodišču ali pa, da mestni svet ugotovil, da mandat, ki je bil sicer že dodeljen, Koprivcu preneha. Tretje možnosti, ki je znana iz podobnih primerov, pa je ta, da funkcionarju preneha druga nezdružljiva funkcija, torej zaposlitev na mestu državnega sekretarja v vladi.

Upajmo, da je vsaj toliko modrosti in demokracije v odgovornih službah, da Koprivca pozovejo k odstopu. Da je Koprivc v nasprotju interesov, je pred nedavnim potrdil tudi KPK. Koprivcu bi bilo s temi vlogami, v njemu ljubem komunizmu, zagotovo lažje. A ga je potrebno spomniti da smo v demokraciji.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
61%
3.6km/h
0%
13°C
14°
11°
12°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.