Marta Kos odstopila, kot podpredsednica Gibanja svoboda

Marta Kos (številka sodelavca UDBE), slika tweeter

Toliko hvalospevov in hvale je bilo izrečenih na račun, sedaj že nekdanje kandidatke za predsednico države Marte Kos, katero je hotel Robert Golob poriniti za predsednico države.


A baje se je zataknilo že na začetku, ko naj bi osiveli starček z Murgel dal povelje, da to pa ne bo šlo. In da je Nataša Pirc Musar kandidatka na levi. Tudi javnomnenjske raziskave so Kosovi namenile le nekaj 10 odstotkov podpore. Karte pa so se začele sesuvati po tem, ko je Bojan Požar razkril Kosove povezanosti z UDBO. Kasneje je Kosova odstopila od kandidature.

Marta Kos je odstopila z mesta podpredsednice Gibanja Svoboda, so za STA potrdili v stranki. Kosova je v odstopni izjavi, ki jo je pridobila STA, med drugim zapisala, da je njeno življenje po odstopu od predsedniške kandidature dobilo nove usmeritve, zaradi katerih podpredsedniškim dolžnosti ne bo mogla posvetiti “dovolj časa in predanosti”.

Kosova je v odstopni izjavi, ki jo je pridobila STA, med drugim zapisala, da je njeno življenje po odstopu od predsedniške kandidature dobilo nove usmeritve, zaradi katerih podpredsedniškim dolžnosti ne bo mogla posvetiti “dovolj časa in predanosti”.

V odstopni izjavi, naslovljeni na člane sveta stranke, je Kosova sicer med drugim zapisala, da verjame, da je v interesu stranke, da “reorganizira vodenje na način, ki bo stranki omogočal, da se bo postavila na trdne temelje in uspešno nastopila na letošnjih lokalnih volitvah in šla enotna in močna tudi na naslednje parlamentarne volitve”.

Skratka Kosova je zaželela Gibanju svoboda pravljico za lahko noč. Koga pa bo sama podprla pri tekmi za predsednika Slovenije pa ni povedala.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
56%
1km/h
75%
21°C
22°
20°
19°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.