Martiča hitro razrešili, za v.d. predsednice uprave RTVS pa postavili Natalijo Gorščak

Zvezdan Martič, slika: Nova24TV

Svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je danes z mesta predsednika uprave RTVS razrešil Zvezdana Martića. Za v. d. predsednice uprave je do imenovanja predsednice ali predsednika uprave s polnim mandatom brez glasu proti imenoval bolj poslušno in vodljivo nekdanjo direktorico Televizije Slovenija Natalijo Gorščak,


Martić se je pred sprejetjem sklepa o njegovi razrešitvi sicer zahvalil vsem, ki so pripomogli, kot je dejal h koncu uničevanja javne RTVS, da je zavod lahko znova začel delati brez pritiskov oblasti in oblikovati kakovosten program. No o programu, gledanosti in pritiskih bi lahko govorili tudi v času Zvezdana Martiča, a le da se s tem ni ukvarjal nihče.

Odstopno izjavo je sicer Martić podal v torek, za ta korak pa se je odločil zaradi izgube zaupanja pri večini svetnikov. Na izredni seji sveta RTVS tega dne so člani sveta namreč izrekli številne kritike na njegov račun. Martić pa je v odstopni izjavi zapisal, da že dlje časa ugotavlja, da obstajajo razhajanja med upravo in nekaterimi člani sveta RTVS. “Čeprav svoje delo izvajam v skladu z zakonom, je po današnji izredni seji sveta RTVS jasno, da med večino svetnikov nimam več zaupanja in da to postaja ovira za delovanje RTVS,” je zapisal.

Je pa pripravna za to delo Natalija Gorščak, katera je bolj prilagodljiva in vodljiva. Povedala je, da se bo kot v. d. predsednice uprave osredotočila na tekoče posle, analizo finančnega stanja in pripravo izhodišč za programsko-produkcijski načrt zavoda za leto 2025. Prizadevala si bo, da bo delala povezovalno in vključevalno, je obljubila.

A obljub smo od levičarjev, ki se imajo za novinarje na RTV, slišali že veliko. In prav nobena stvar ni bila ne povezovalna, ne vključevalna?

VREME

Maribor
oblačno
69%
1.5km/h
99%
20°C
22°
18°
20°
Tue
16°
Wed
16°
Thu
17°
Fri
20°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.