Maturantska četvorka 2017

Letos imamo v Mariboru organizirani dve maturantski četvorki. Maturantje zaključujejo 4. letnik srednješolskega izobraževanja in jim maturantska četvorka pomeni simbolni zaključek šolanja. To je njihov dan veselja, radosti in uživanja pred maturo.

Prvo maturantsko četvorko pripravlja Plesna šola Pingi, kot že vsa leta doslej, od leta 2002 dalje.  Potekala bo na Trgu Leona Štuklja.

Drugo pripravlja Plesna šola Salsero na promenadi v Mestnem parku. V parku bo tokrat tudi prvič izvedena maturantska četvorka. Nastopajoče in gledalce bo nagovoril župan Mesta Maribora, dr. Andrej Fištravec.

Maturantje bodo prejeli majice, dežnike in piščalke ter ob 12.00 zaplesali četvorko za Guinnessov rekord.

Maturantska četvorka je že tradicionalna prireditev v organizaciji Plesne zveze Slovenije pod imenom Quadrille Dance Festival. Potekala bo v 20. slovenskih krajih in več kot 30. krajih v sedmih evropskih državah. Za sinhrono plesanje preko radijskega signala bo poskrbel Radio Slovenija International.

Ob tem Ministrstvo za zdravje z inšpekcijskimi službami, Policijo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in nevladnimi organizacijami pozivajo trgovce in gostince, starše, pedagoške delavce, predstavnike lokalnih skupnosti, civilne družbe in medijev k skupnemu sodelovanju za manj alkohola na plesu maturantov po ulicah slovenskih mest.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.