..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Maturantska četvorka 2017

Letos imamo v Mariboru organizirani dve maturantski četvorki. Maturantje zaključujejo 4. letnik srednješolskega izobraževanja in jim maturantska četvorka pomeni simbolni zaključek šolanja. To je njihov dan veselja, radosti in uživanja pred maturo.

Prvo maturantsko četvorko pripravlja Plesna šola Pingi, kot že vsa leta doslej, od leta 2002 dalje.  Potekala bo na Trgu Leona Štuklja.

Drugo pripravlja Plesna šola Salsero na promenadi v Mestnem parku. V parku bo tokrat tudi prvič izvedena maturantska četvorka. Nastopajoče in gledalce bo nagovoril župan Mesta Maribora, dr. Andrej Fištravec.

Maturantje bodo prejeli majice, dežnike in piščalke ter ob 12.00 zaplesali četvorko za Guinnessov rekord.

Maturantska četvorka je že tradicionalna prireditev v organizaciji Plesne zveze Slovenije pod imenom Quadrille Dance Festival. Potekala bo v 20. slovenskih krajih in več kot 30. krajih v sedmih evropskih državah. Za sinhrono plesanje preko radijskega signala bo poskrbel Radio Slovenija International.

Ob tem Ministrstvo za zdravje z inšpekcijskimi službami, Policijo, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in nevladnimi organizacijami pozivajo trgovce in gostince, starše, pedagoške delavce, predstavnike lokalnih skupnosti, civilne družbe in medijev k skupnemu sodelovanju za manj alkohola na plesu maturantov po ulicah slovenskih mest.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
51%
1km/h
0%
6°C
7°
5°
8°
Wed
4°
Thu
8°
Fri
8°
Sat
7°
Sun

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.