Župani, občinski svetniki, poslanci, ministri ali pa običajni ljudje, so priča vse večjim diskreditacijam grožnjam in napadom leve politične sfere. To se dogaja tudi županu Emiluborut rojc Rojcu, ki si je drznil nastopiti proti svoji ekstremno levičarski šefici Tanji Fajon.

Pritiski na tiste, ki sodelujejo z Janezom Janšo?

Spomnimo se župana Emila Rojca, ki se je uprl lastni stranki SD zaradi problematike migracij v občini Ilirska Bistrica, kjer so prebivalci zaskrbljeni nad številom migrantov in razdejanjem, ki ga puščajo za seboj. Rojc ni podlegal pritiskom znotraj stranke, a je na koncu zaradi zagovarjanja svojih vrednot vseeno izgubil članstvo v stranki, kjer so mu očitali neprimerno komunikacijo z mediji. Po odmevni izključitvi Rojca se je načinu vodenja v stranki SD zoperstavilo še 16 svetnikov občine Ilirska Bistrica, ki so kasneje tudi izstopili.

Spomnite se neverjetnih pritiskov, televizijskih oddaj, mlatenja prazne slame na največji komercialni, privatni POP TV glede Zdravka Počivalška.  Ne smemo pa pozabiti še na grožnje poslancem SMC celo na domu. Po mnenju Boruta Rojca, občinskega svetnika občine Ilirska Bistrica, ki je prav tako izstopil iz stranke SD, gre v tem primeru za konstrukt, ki nastane v primeru upora zoper pritiske, ki jih izvaja stranka. “To doživiš takrat, ko ne upogneš hrbtenice. Namen tega napada je bil prestrašiti vse, ki bi si drznili sodelovati s stranko SDS in Janezom Janšo. V Ilirski Bistrici smo to živeli v prvem mandatu,” je zapisal.

Menijo, da bi menjava vlade v tem ključnem trenutku, po prejšnjih izkušnjah, lahko pomenila izgubo velike količine denarja (tudi evropskega), ki bi bil usmerjen v konkretne projekte v lokalnih okoljih.

PM