Migranti se ob meji s Slovenijo, sprehajajo se kar sredi belega dneva. Domačini zahtevajo ograjo!

Ilegalni migranti, slika je simbolna

Neverjetno neumna politika predsednika vlade Roberta Goloba, kjer dobesedno vabi ilegalne migrante v našo državo je za vikend eskaliralo do konca.

 

Za vikend je migrantska invazija znova doživela vrhunec, saj so policisti iz Brežic in Krškega ujeli kar 1.075 nezakonitih migrantov v le parih dneh, oziroma od petka, 8. Septembra pa do ponedeljka, 11. septembra.

 

Med prijetimi ilegalci je bilo kar 480 Afganistancev, sledilo je 235 Maročanov, 100 Pakistancev in 54 državljanov Bangladeša. Poleg njih so policisti ujeli še po 29 državljanov Sirije in Rusije, 20 Alžircev, 13 Indijcev, 12 migrantov iz Šrilanke, po 11 ilegalcev iz Iraka in Nepala, devet državljanov Burundija, sedem državljanov Irana, po štiri Palestince in Sudance, po tri državljane Eritreje, Konga, po dva Egipčana, Tunizijca, Sierraleonca in po enega državljana Kameruna, Gane, Libanona in Senegala.

 Zaradi navala migrantov, ki posamič in v skupinah dnevno hodijo skozi Rigonce, so prebivalci te vasi vse bolj zaskrbljeni za svojo varnost, še posebno varnost svojih otrok, in tudi varnost premoženja. Vaščani zahtevajo postavitev panelne ograje v več delih vasi v skupni dolžini enega kilometra. Uradno zahtevo vaške skupnosti, pod katero se je sinoči podpisalo več kot dvajset vaščanov, je vaška skupnost poslala občini Brežice. Rigonce od župana Molana pričakujejo, da bo zahtevo nemudoma poslal pristojnim v državi in da bo Rigoncam pomagal do želene panelne ograje.

 

(vir: Dolenjski list)

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.