Milan Krek, direktor NIJZ, doživlja tako politične, kot medijske pritiske

Milan Krek ravnatelj(Direktor NIJZ 30. aprila 2020 -)
Milan Krek (Direktor NIJZ) slika: Demokracija

V medijih so zaokrožile informacije, da namerava direktor NIJZ Milan Krek podati svoj odstop. Ta je za STA zatrdil da ne.  Piše portal Žurnal24.

Politični in medijski pritiski nad direktorja NIJZ, Kreka

Skrajno levičarsko levo trobilo -Necenzurirano, si je izmislil še eno lažno novico. Preprosto so se zlagali, da je Krek odločitev o odstopu z mesta direktorja NIJZ,, sprejel po četrtkovem sestanku z novim ministrom za zdravje Danijelom Bešičem Loredanom. A kot trdi Milan Krek to ne drži. Čeprav so lovke nove politične oblasti dolge in zagotovo Kreku, ki je bil na funkcijo predlagan po strokovni in ne politični plati, zelo težko.


Golob bi kadre rad zamenjal kar po tekočem traku. Pri tem ga ne ovira nihče, niti mediji, ki so glasni le ob menjavi kadrov, ko je na oblasti desne politična opcija. Imenovanje je sicer v pristojnosti sveta zavoda NIJZ, zato je Golob na prvi seji vlade, v sredo ponoči imenoval nove svoje predstavnike. Tudi zato, da svet zavoda NIJZ lahko izglasuje nezaupnico direktorju Kreku. Golob želi na to mesto spraviti namreč svojega človeka  nekdanjega direktorja inštituta Ivana Eržena.

Tank imenovan Robert Golob politično ruši vse pred seboj. Tokrat mu prikimavajo tudi tisti, ki so bili glasni, da Janševa vlada preveč kadruje. Kje je zdaj tista Famozma mariborska poslanka z 377 glasovi podpore, Mirnikova, ki se je zaradi kadrovanja Janševe vlade drla diktatura? Sedaj bi morala biti glasna. NIJZ

 

VREME

Maribor
jasno
80%
1.6km/h
0%
23°C
24°
23°
21°
Wed
20°
Thu
21°
Fri
19°
Sat
17°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.