Ministrstvo za zdravje ustavilo prenovo UKC Ljubljana, še več, podrli bodo, kar so zgradili?

Težavam v zdravstvu ni videti konca. Po tem ko je že stekla prenova glavne bolnišnične stavbe UKC Ljubljana, je zdaj zopet vse zastalo. Nesposobnostim ministrice Rupel tako ni videti konca.


Saj ni res, pa je. V roke GH Holdinga, ki je izvajalec gradbenih del in ga vodi Blaž Miklavčič, je v torek s strani Ministrstva za zdravje, ki ga vodi Valentina Prevolnik Rupel, prišel dopis, naj zmanjšajo oziroma ustavijo aktivnosti na gradbišču pri prenovi UKC Ljubljana. Kot bi se norčevali iz pacientov in zdravstvenih delavcev.

Očitno na ministrstvu ne vedo kdo pije in kdo plača. Naročnik, torej država, si je glede prenove premislila in si zdaj želi najprej izvesti protipotresno sanacijo projekta, ki sprva ni bila v načrtu. Osnovna pogodba je namreč predvidevala energetsko sanacijo in notranjo prenovo.

Torej. Če poenostavimo. Nič ni tako slabo, da nebi moralo biti še slabše. To bi bil lahko moto Golobove vlade. Dela v UKC, bi se lahko nadaljevali šele julija ali avgusta, potem pa bi tri mesece trajalo, da podrejo, kar so že zgradili, in potem postavijo dodatne ojačitve. Skupaj bi se dokončanje projekta tako zamaknilo za najmanj šest mesecev, strošek dodatnih del pa bi znašal vsaj milijon evrov. Protipotresna ojačitev bolnišnice bi stala kar 3,1 milijona evrov, celotna obnova okoli 108 milijonov evrov.

Protipotresno zaščito stavba seveda potrebuje Gre namreč za bolnišnico. A to je bilo ministrstvu, ki je naročnik prenove, že dolgo časa jasno, čeprav so še januarja poslali navodilo, da naj izvajalec nadaljuje dela po obstoječem elaboratu, torej brez protipotresne sanacije. 

Po poročanju Dnevnika je bilo zaradi neizvajanja protipotresne sanacije na Nacionalni preiskovalni urad že vloženo anonimno naznanilo o sumu storitve kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, povzročitve nevarnosti pri gradbeni dejavnosti, oškodovanje javnih sredstev in nevestno delo v službi. 

Kaj pa Golobovo nevestno delo do državljanov te države?

VREME

Maribor
delno oblačno
55%
2.6km/h
40%
22°C
24°
22°
20°
Wed
12°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.