Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica

PU policija trak maribor nesreča

Policisti so sestavili sliko, kaj se je zgodilo v mali vasi Okiška Gora v občini Oplotnica, kjer je umrl Zlatko P, katerega domačini in okoličani dobro poznajo, saj je bila lastnik dobro znana avtošole.

“Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so se trije moški, stari 50, 58 in 61 let,  med druženjem sprli med seboj. Verbalni spor med petdesetletnikom in oseminpetdesetletnikom se je stopnjeval do te mere, da je bilo uporabljeno strelno orožje,” je nedeljsko dogajanje na Okoški Gori povzel Matej Harb s Policijske uprave Maribor in dodal, da kriminalisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje poskusa umora in poškodovanje s strelnim orožjem.

V verbalni spor, naj bi bil vpleten tudi 61-letni moški, a naj v preiskavi nebi imel status osumljenca. Osumljen ni niti preživeli Zdravko P., saj za zdaj vse kaže na to, da je bil on žrtev kaznivega dejanja, za katero pa domnevni storilec Zlatko P. ne bo odgovarjal, ker si je po poskusu umora vzel življenje. 

Kot neuradno piše spletni Večer, naj bi Zlatko P. med prepirom Zdravka P. najprej ustrelil v nogo. Ta je pričel bežati, napadalec mu je sledil, med ruvanjem naj bi bil enkrat pištolo sprožil v prazno, z naslednjim strelom pa ga zadel v telo in huje ranil. Zdravko P. naj bi se ob drugem strelu sesedel, ko je prišel k sebi in pogledal okrog sebe, pa naj bi strelec že ves v krvi ležal ob njem. 

Očitno se je rojstnodnevna zabava sprevrgla v tragedijo, katero nihče ni niti slutil. Slovenska Bistrica pa je ostala vrez odličnega inštruktorja, pri katerem so se mnogi zelo radi učili varne vožnje.

 

VREME

Maribor
oblačno
64%
2.1km/h
94%
20°C
21°
18°
19°
Wed
15°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.