Mirko Mayer je tokrat brcnil v temo. Janša mu je povedal svoje.

Mirko Mayer, zajem slike

Mirko Mayer, politično sicer v glavi popolnoma zmedeni nekdanji novinar, enkrat se nagiba levo, drugič desno, je v podcastu “Politika in Kokice”, pa je ustrelil še enega kozla.


Mirko Mayer  je sicer nekdanji novinar v oddaji Svet na Kanalu A, od leta 2014 do 2023 pa je deloval na Planet TV, kjer je bil odgovorni urednik informativnega programa. Od 1. decembra 2023 je svetovalec madžarske medijske hiše TV2 Media Group.

Očitno pa je Mayer politično popolnoma zašel, saj, kot je bilo slišati v podcastu “Politika in Kokice” ne pozna zgodovine našega parlamentarizma . To je povedal za podcast: “Novinarji vprašajo recimo novega predsednika SD-ja, kaj pa neka mešana koalicija v bodoče? In takoj obrambni mehanizem: “Ne naša prioriteta je le levosredinska vlada”. Ampak moram reči, da isto, vprašajo nekoga desno od sredine, kaj pa mogoče vlada z SD-jem ali pa ne vem z kom: “Ne ,ne, ne, ne … naša prioriteta je desni pol.

A to seveda ne drži povsem. Tako se je oglasil predsednik stranke SDS in trikratni predsednik vlade Janez Janša in Mayerju zapisal: “Dobro veste, da to ni res, Mirko Mayer. Stranka SDS je vedno vabila na koalicijske pogovore tudi stranke z levega pola in 3x sestavila mešano koalicijo. Opoziciji je nudila sodelovanje preko Partnerstva za razvoj. Izključuje tranzicijska levica. Čemu torej ta očitna laž?” Se je spraševal Janez Janša na družbenem omrežju X.”

V taki dolgoletni novinarski karieri Mirka Mayerja, se gre čuditi nepoznavanju  slovenske politike, ali pa je njegov nov delodajalec Media Group nagnjen preveč na levo?

 

vir: Topnews

VREME

Maribor
pretežno oblačno
68%
4.1km/h
75%
17°C
18°
16°
17°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
13°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.