Množični pretep Mariborčanov in Ljubljančanov v mestu. Dva policista poškodovana.

V centru Maribora je včeraj pred tekmo med Mariborom in Olimpijo, prišlo do množične kršitve javnega reda in miru med pripadniki navijaških skupin Viole in Green Dragons. Prišlo je do množičnega pretepa.

Pri množičnem protestu med dvema navijaškima skupinama so nemudoma ukrepali pripadniki posebne policijske enote in policisti drugih policijskih enot ter preprečili nadaljnjo kršitev in vzpostavili red na območju, pri tem pa so uporabili tudi prisilna sredstva.

Po doslej znanih informacijah sta bila pri tem lažje poškodovana dva policista, pri čemer še zbiramo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Prav tako je bilo poškodovano tudi službeno vozilo – tudi v tem primeru obravnavamo sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Več osebam je bil izrečen ukrep prekinitve potovanja na športno prireditev (63. čl. ZNPPol),” so sporočili s PU Maribor.

Tekma med Mariborom in Olimpijo se je končala s slavjem Maribora in rezultatom 2:1 za Maribor.

VREME

Maribor
dež
91%
3.1km/h
100%
18°C
21°
17°
17°
Tue
14°
Wed
12°
Thu
13°
Fri
13°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.