Mladi in politika ne gresta skupaj! Vsaj v očeh akademije…

V torek 29.5.2018 smo bili vabljeni na soočenje mladih in ne toliko mladih kandidatov za poslance, ki bi naj potekalo v glavni dvorani Univerze v Mariboru.

Politika in mladina predstavljata eno izmed glavnih tem objav na E-Maribor, zato smo se odzvali na to povabilo. Zato nas je začudilo, ko smo izvedeli, da so prestavili celotno dogajanje tik pred zdajci. Prvotno so ga prestavili iz glavne dvorane pred Univerzo. Kasneje pa so dobili celo prostore v prostorih Alma Mater.

Sprva sem imel pomisleke glede samih organizatorjev, ki so bili mlajši in posledično manj izkušeni z organizacijo takih dogodkov. Nato sem izvedel, da je problem tičal v Univerzi sami. Namreč MSMM je dobil potrdilo o najemu prostorov oziroma dvorane od same Univerze, dobra dva tedna pred samim dogodkom. Nato so jim en dan samim soočenjem sporočili glede premestitve dogodka. Tako so sprva imeli načrtovano soočenje pred zgradbo Univerze, nakar jim je dež onemogočil dogajanje na prostem, zato so našli prostore pod streho.

Problem torej tiči v samem odnosu Univerze oziroma akademije, do politike nasploh. Gre se za pretvezo objektivnega stališča organizacije do političnega dogajanja, ker bi se s tem zagotavljala neodvisnost in strokovnost akademije. Četudi je to vzrok za takšen odnos do mladinskega sveta, ni opravičila za zadnjesekundni preklic najema prostora. Ne glede na zakonske interpretacije. Takšne poteze državnih institucij znižujejo politično participacijo oziroma sodelovanje mladih pri politiki. Sram jih naj bo.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.