Možno je, da je koronavirus med nami! 16 lokacij kjer bodo potekali postopki odvzema brisa

ukrepi

Predstavniki Ministrstva za zdravje so na tiskovni konferenci sporočili, da ni razloga za paniko in da so pripravljeni na morebitne potrjene primere.

Morebiti je koronavirus že med nami

Na Ministrstvu za zdravje naj bi bili v polni pripravljenosti in danes so posodobili navodila za zdravnike glede organizacijskega vidika obravnave pacienta s sumom na okužbo. V Sloveniji je bilo danes do 18. ure opravljenih 255 testiranj, vsa pa so bila negativna, je zapisano na spletnih straneh vlade. Sproti posodabljajo tako imenovano definicijo primera. Še vedno je povečano tveganje za okužbo za tiste, ki so potovali po ogroženih območjih. Javnost bo obveščena o vseh nadaljnjih ukrepih in morebitnih okužbah.

Kot piše 24ur je zapisanih 16 lokacij v državi, kjer bodo potekali postopki odvzema brisa. Zdravstveni domovi in bolnišnice morajo delovati v skladu s sporazumom, kje in na kakšen način se izvaja odvzem brisov. Glede na dejstvo, da imajo bolnišnice v Načrtu obvladovanja COVID 19 različno vlogo pri izvajanju zdravljenja oseb obolelih s COVID 19, so za odvzem brisov primarno zadolženi zdravstveni domovi. Izbrani zdravstveni domovi oziroma bolnišnice so: ZD Murska Sobota, ZD Maribor, ZD Slovenj Gradec, ZD Izola, ZD Ljubljana, ZD Postojna, ZD Kočevje, SB Celje, ZD Velenje, ZD Trbovlje, ZD Brežice, ZD Novo mesto, ZD Jesenice, ZD Nova Gorica, ZD Tolmin in ZD Kranj.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.