Razkrivamo kaj točno je zagorelo v Surovini! Policijsko poročilo! Porušila se je tudi streha glavne hale!

slika: maribor24

Več, kot 200 gasilcev še vedno gasi obsežni požar v mariborski Surovini.

Zagorelo je v skladišču bioloških odpadkov

Gost črn dim je viden daleč naokrog, na delu je 200 gasilcev, je na prizorišču povedal direktor Gasilske brigade Maribor Aleš Ciringer. “Požar nam je uspelo zajeziti, ni se razširil na zunanjo deponijo, ki je še večja. Prišlo je do porušitve na objektu, zrušila se je streha velikosti 100 x 100 metrov, zaradi česar te

Prve informacije  kažejo  na  to,  da je zagorelo v skladišču  predelanih  bioloških
odpadkov, velikosti okoli 50 x 70 m. Prijava požara se je zgodila ob 12.44, požar je že pod nadzorom, a gasilci še gasijo. Nevarnosti za okoliške stavbe  ni več. Po prvi nestrokovni oceni naj bi nastalo za okoli tri milijone evrov škode, je sporočila policija. Policisti so omejili dostop do kraja dogodka. Ta  je  dovoljen  samo interventnim  službam.  Vseeno  pa  se na dovoznih poteh in v okolici kraja požara  zbirajo radovedneži, ki pa s tem ovirajo delo gasilcev. gasilci naprošajo vse ljudi, ki na prizorišču zaradi  gašenja, naj  se umaknejo s pločnikov in cestišč in naj ne ovirajo dela  interventnih služb. Predvsem gasilci so na nujnih vožnjah, saj morajo s cisternami dovažati vodo za gašenje.

slika, Silvo Farkaš

 

slika: Facebook

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.