Musarjeva si je nakopala več tožb različnih medijev

nataša pirc musar
Nataša Pirc Musar, slika družbena omrežja

Izjava predsedniške kandidatke Nataše Pirc Musar v intervjuju za Siol.net o kupovanju medijskega miru, ki ga po njenem mnenju prakticira Požareport, Nova24TV in zdaj tudi Reporter ter portal Necenzurirano, je v javnosti sprožila precejšen odziv.

Musarjeva očitno rada opleta z jezikom, tam kjer ji ni potrebno? Pred kratkim je naš portal e-maribor.si označila za trobilo. Ta pridevnik je naslovila tudi portalu Maribor info.si, a se je kasneje opravičila. Pravo medijsko vojno pa je povzročila z izjavo, da medijski portali Požar report, Nova24TV, necenzurirano in Reporter kupujejo medijski mir. Tako sta Bojan požar iz Požar reporta in Boris Tomašič iz Nova24TV že napovedala odškodninske tožbe.

“Nisem prva, še manj edina, ki govorim o tovrstnih praksah. Bi si pa želela, da sem zadnja in da se nam o tem ne bilo treba več pogovarjati. Svoja razmišljanja sem črpala iz objav v medijih, ki so o tem že pisali. Nenazadnje, morda nekoliko ironično, ravno Požareport in Necenzurirano javno obtožujeta drug drugega izvajanja tovrstnih praks. Kolikor mi je znano, med seboj nista zahtevala opravičila ali objave popravkov. Nič novega torej. Če se kateri od medijev odloči zadoščenje iskati na sodišču, je to njegova legitimna pravica. Verjamem pa, da s tem ne more uspeti.”

Tudi na portalu Necenzurirano, bodo očitno šli v tožbo. Zapisali so, da bo uredništvo Necenzurirano.si storilo vse za zaščito dobrega imena in ugleda medija ter njegovih novinarjev.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
83%
0.5km/h
3%
-2°C
-0°
-3°
-1°
Tue
-1°
Wed
-1°
Thu
1°
Fri
2°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA