Na kongresu SD odločajo o novem predsedniku. Novinarje postavili pred vrata.

fajon sd
stranka SD, Slika: Nova24TV

Socialni demokrati na 15. kongresu stranke volijo novo vodstvo. Za mesto predsednika se potegujejo kar štirje kandidati: Jani Prednik, Tadej Beočanin, Milan Brglez in Matjaž Han.


Med delegati je slišati tudi kar nekaj negodovanja, ker se je Matjaž Han šele zadnji trenutek odločil za vstop v tekmo. Kot pravijo, je s tem kršil demokratični postopek nagovarjanja članov in ostale kandidate za predsednika postavil v ponižujoč položaj. Med predstavniki poslanske skupine SD je celo mogoče slišati očitke, da Han s svojim ravnanjem razbija stranko.

Kongres sestavlja 409 delegatov, od tega so tri četrtine delegatov iz območnih organizacij stranke. Izvoljeni kandidat mora na tajnem glasovanju doseči večino vseh glasov.

“Hm. Živi bili, pa videli. Doslej so tisti, ki si lastijo stranko SD in postavljajo njene predsednike, delovali ravno obratno. Delili, etiketirali, izključevali. Ko je Borut Pahor hotel malo drugače, so ga hitro naravnali, nato pa zamenjali,” je svoj pogled na dogajanje v stranki SD zapisal predsednik SDS, Janez Janša.

So pa del kongresa, v katerem obravnavajo delovanje stranke med kongresoma, zaprli za javnost in novinarje postavili pred vrata. Očino ni dobro, da novinarji izvedo kakšno podrobnost, katera nebi smela pricurljati v javnost. Kdo bo novi predsednik stranke SD, bo znano pozno popoldan.

VREME

Maribor
jasno
38%
11.3km/h
0%
32°C
35°
30°
31°
Wed
20°
Thu
19°
Fri
23°
Sat
18°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.