Stranka SD je SLS obtožila kraje slogana za evropske volitve.

Kongres socialnih demokratov (SD) se ni niti dobro končal, pa so v SD pred novo afero. Tokrat volilno. Obtožili so namreč stranko SLD, da so jim ukradli slogan kampanje za volitve.


Zunajparlamentarna stranka SLS je namreč v vabilu na predvolilni dogodek, ki je včeraj potekal v Cerkljah na Gorenjskem, uporabila geslo Močna Slovenija, močna Evropa. Zelo podobno geslo, Močna Evropa, močna Slovenija, pa ima v kampanji pred evropskimi volitvami tudi koalicijska SD, kjer s potezo političnega konkurenta niso zadovoljni. A kdo se je slogana spomnil prvi?

Zgodovina nas uči, da so komunisti tisti, ki so od leta 1945 po Sloveniji kradli, potvarjali, lagali in še kaj hujšega. In Socialni demokrati so njihovi ponosni nasledniki. Zato nas čudi, da so prav slednji, kraje slogana obtožili drugo stranko. In pri tem je bil najbolj glasen prav njihov vidni član Jernej Štromajer, tisti, ki je pred leti ljudi, ki praznujejo Božič, označil za umazane živali.

“Zasledili smo objavo SLS, ki prej takšnega gesla ni uporabljala. Mi pa ga že od februarja, ko smo začeli s serijo dogodkov, nam je dejal Jernej Štromarjer, vodja SD-jevega štaba za evropske volitve. “Ne vem, ali gre za slabo šalo, za plagiat ali morda za nesporazum.” Piše portal N1.

“Prvi smo transparentno najavili začetek oblikovanja liste, s katero se lahko poistovetijo vsi. Z jasno zavezo, da potrebujemo močno Slovenijo in močno Evropo,” pa je ob začetku kampanje pred evropskimi volitvami že novembra lani dejal predsednik SLS Marko Balažic.

Stranka SD se tako še pred koncem kongresa krega z drugimi strankami in jih obtožuje kraje. Dobra popotnica, ki bo stranko odpeljala v prepad?

VREME

Maribor
delno oblačno
50%
6.2km/h
40%
26°C
28°
24°
25°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
18°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.