Koronavirus ne izbira. Ne izbira med vero, bogatvom, ljudem in športnikom. Okužbi se očitno ne morejo izogniti niti skakalci.

Pozitiven na Covid-19 je tudi poljski skakalec

Nekdanji sloviti poljski smučarski skakalec Adam Malysz je prek družabnega omrežja sporočil, da je pozitiven na novi koronavirus. “Upošteval sem vsa zdravstvena in varnostna navodila, a to ni bilo dovolj. Naj bo moj primer opozorilo za vse, poskrbite zase in ostanite previdni,” je med drugim zapisal Malysz.

Pišem o okužbi tudi zato, da bi zaščitil druge

Dvainštiridesetletni Poljak je v času svoje kariere štirikrat osvojil veliki kristalni globus za končno zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na tekmah za svetovni pokal je dosegel 39 posamičnih zmag, štirikrat je bil najboljši tudi na posamičnih tekmah svetovnega prvenstva, v sezoni 2000/01 je zmagal tudi na prestižni novoletni turneji.

Tako je zapisal na svojem Facebook profilu: “Teden začenjamo z ne ravno dobrimi novicami. Po tem, ko je eden od ljudi, s katerimi sem bil v stiku v zadnjih dneh pozitiven test na Covid-19, sem se odločil, da opravim test. Izkazalo se je, da sem zbolel coronavirusom. Na srečo je bolezen zaenkrat asimptomatska. Upam, da bo tako za okrevanje. Začeli so se tudi veljavni postopki v takšni situaciji, med drugim tudi karantena in obveščanje ljudi, ki sem jih srečal. Tukaj pišem o okužbi tudi zato, da bi zaščitil druge in zmanjšal širjenje virusa. Pomembno je, da se vsi, ki so bili v stiku z mano pred kratkim, pregledajo in v takšnih okoliščinah sprejmejo potrebne varnostne ukrepe. Kot veste, upoštevam varnostna pravila, a se je izkazalo, da to ni dovolj. Naj bo ta situacija opozorilo tudi za vas – pazite nase in bodite previdni.

MG