Na Mariborskem Pohorju ta vikend finale slovenskega pokala v downhillu

Vir: Pixabay

Društvo gorskih kolesarjev Pohorje ta vikend, 23. in 24. septembra, na Mariborskem Pohorju, Bike Park Pohorje, organizira finale slovenskega pokala v downhillu DH Visit Pohorje. Pričakujejo več kot sto tekmovalcev. Dirka šteje tudi za DH pokal Slovenije 2017 in točke bodo podeljene tekmovalcem v vseh kategorijah po pravilniku OGK.

Pripravljena proga za tekmovanje je dolga 2125 metrov, višinske razlike med startom pri koči Luka in ciljem, pri spodnji postaji gondole, je 465 metrov, povprečni naklon proge je približno 22%. Tekmovalci morajo zaradi varnosti imeti zaščitno opremo: integralno čelado z vizirjem, ščitnike za kolena, ščitnike za komolce, ščitnik za hrbet ali ščitnik za vratno hrbtenico (ščitnika se lahko izključujeta). Tekmovalci kategorij veterani in člani lahko nastopajo brez zaščite za komolce.

Bike park Pohorje ima tri proge: modro progo Flow, ki je  lažja in dolga 7 km ter primerna za začetnike in napredne kolesarje z izkušenimi vodiči, rdečo progo Pump track, ki je krožna, lahko do srednje zahtevna in primerna za kolesarje z DIRT in BMX kolesi ter zahtevno do zelo zahtevno črno progo World cup, dolgo 3,2 km in primerno samo za kolesarje z več znanja in profesionalne kolesarje. Črna proga bo odprta ta vikend, najprej za tekmovalce finala slovenskega pokala v downhillu, kasneje pa tudi za druge kolesarje. Do konca sezone, ki naj bi trajala do konca oktobra, pa nameravajo urediti še rdečo progo.

Dve leti in pol je trajalo, da sta Marprom in Mestna občina Maribor dobila soglasja za vse tri proge. Za modro progo, ki teče predvsem po smučarskih progah, je Agencija Republike Slovenije za okolje naravovarstveno soglasje izdala leta 2015, za rdečo progo in črno progo pa šele zdaj.

Direktor Marproma Bernard Majhenič je pred otvoritvijo črne proge za medije povedal: “Od skorajšnjega odprtja proge World cup si obetamo povečanje obiska v bike parku. Ureditev vseh prog bo tudi podlaga za njegovo ponovno vključitev v sistem Gravity card, kar je eden od naših glavnih ciljev.” Zadovoljen z izdajo naravovarstvenega soglasja je tudi župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec, ki je povedal, da lahko sedaj  Marprom pristopi k trženju celovite ponudbe prog, ki se po mnenju strokovnjakov uvrščajo med najprivlačnejše v tem delu Evrope, prednost kolesarskega parka pa je tudi bližina mesta in njegove ponudbe.

J. L.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.