..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

V Svečino na vino

Vir: Pixabay

Turistično društvo Svečini je ta konec tedna pripravilo že 36. Kmečki praznik. To tradicionalno in okolju odmevno prireditev pripravljajo zadnji teden v septembru in na njej lahko uživamo v glasbenih nastopih in odlični kulinariki.

Svečina je vedno bolj prepoznavna vas v bližini Maribora, ki jo v zadnjem času poznamo po cesti med vinogradi, ki se vije v obliki srca. To srce si prihaja ogledovat vedno več obiskovalcev in postaja simbol kraja. Za svojo promocijo in reklamo so ga uporabili že Avstrijci in letos Francozi.

Včeraj je Jahalni klub Kasco Svečina ob 10. obletnici delovanja kluba priredil tekmo v preskakovanju zaprek v kat. CSN. Obiskovalci so se lahko udeležili jesensega Vinotoura, pohoda nordijske hoje in jesenskega bike vinotoura, kolesarskega izleta. Na gradu so si lahko ogledali razstavo. Seveda so lahko ob vsem tem okušali tudi odlična svečinska vina in dan zaključili z ansamblom Šank kvintet, ki je poskrbel za zabavo.

Danes v nedeljo bo po svečani maši trgatev vaške trte v družbi vinskih kraljic, slavnostna otvoritev kmečkega praznika s povorko »Vinogradništvo skozi čas« in degustacija vin na Svečinskem gradu. Za zabavo pa bo od popoldneva dalje poskrbel ansambel  Spev.

Ob teh številnih prireditvah so obiskovalci lahko poskusili tudi kmečke dobrote iz svečinskih kmetij, prvi mošt in pečen kostanj, se zavrteli na vrtiljaku, si ogledali konje in hlev ter občudovali in tudi kaj kupili na stojnicah z izdelki domače obrti.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
53%
5.1km/h
75%
16°C
19°
14°
15°
Sun
6°
Mon
1°
Tue
2°
Wed
4°
Thu

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.