V Svečino na vino

Vir: Pixabay

Turistično društvo Svečini je ta konec tedna pripravilo že 36. Kmečki praznik. To tradicionalno in okolju odmevno prireditev pripravljajo zadnji teden v septembru in na njej lahko uživamo v glasbenih nastopih in odlični kulinariki.

Svečina je vedno bolj prepoznavna vas v bližini Maribora, ki jo v zadnjem času poznamo po cesti med vinogradi, ki se vije v obliki srca. To srce si prihaja ogledovat vedno več obiskovalcev in postaja simbol kraja. Za svojo promocijo in reklamo so ga uporabili že Avstrijci in letos Francozi.

Včeraj je Jahalni klub Kasco Svečina ob 10. obletnici delovanja kluba priredil tekmo v preskakovanju zaprek v kat. CSN. Obiskovalci so se lahko udeležili jesensega Vinotoura, pohoda nordijske hoje in jesenskega bike vinotoura, kolesarskega izleta. Na gradu so si lahko ogledali razstavo. Seveda so lahko ob vsem tem okušali tudi odlična svečinska vina in dan zaključili z ansamblom Šank kvintet, ki je poskrbel za zabavo.

Danes v nedeljo bo po svečani maši trgatev vaške trte v družbi vinskih kraljic, slavnostna otvoritev kmečkega praznika s povorko »Vinogradništvo skozi čas« in degustacija vin na Svečinskem gradu. Za zabavo pa bo od popoldneva dalje poskrbel ansambel  Spev.

Ob teh številnih prireditvah so obiskovalci lahko poskusili tudi kmečke dobrote iz svečinskih kmetij, prvi mošt in pečen kostanj, se zavrteli na vrtiljaku, si ogledali konje in hlev ter občudovali in tudi kaj kupili na stojnicah z izdelki domače obrti.

M. T.

.

VREME

Maribor
oblačno
75%
3.6km/h
100%
9°C
11°
8°
9°
Wed
4°
Thu
4°
Fri
5°
Sat
9°
Sun

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.