Na RTV, so kar sami izbrali, kdo nas bo zastopal na Evroviziji?

Evrovizija

Evrovizija, je še ena od stvari, kje gre za pošteno zapravljanje našega denarja. A RTV tega, njihovega paradnega konja ne bo kar tako dala iz rok, kljub milijonskemu minusu?

Tudi tokrat, že drugič, predstavnika na prihodnjem evrovizijskem izboru ne bo izbralo občinstvo, ampak kar sama RTV. Tako so se kar interno odločili, da izberejo izvajalca, ki nas bo zastopal na evrovizijskem tekmovanju. 

Če gre že za prestižni in mednarodni festival, v bistvu tudi največji glasbeni festival na svetu, bi RTV Slovenija o kandidatu, ki potuje na Evrovizijo lahko pošteno premislila, oziroma, kot je bilo v navadi, odločitev prepustila občinstvu. Nenazadnje ravno od občinstva, ki gleda Evrovizijo, RTV dobi prisiljeno naročnino.

Tako bo izbranec, oziroma ljubljenec RTV spet nekdo, ki ga na nacionalni televiziji obožujejo sami. Napisali mu bodo pesem in ta bo šla potem na tekmovanje. Seveda se sodelovanje na takem velikem  tekmovanju nikakor ne delajo na tak način. Če se spomnimo, da skupna Joker out na letošnji Evroviziji ni prišla prav daleč. No prilezla je vsaj v finalni izbor.

68. tekmovanje za pesem Evrovizije 2024 bo maja prihodnje leto po zmagi švedske predstavnice Loreen potekalo v kraju Malmö na Švedskem. Loreen je postala tudi edina ženska v zgodovini tega tekmovanja, ki ji je uspelo zmagati dvakrat – prvič leta 2012.

RTV pa bo spet porabila polno denarja, da bo lahko njihov osebni izbranec, nastopil na Evroviziji. S to televizijo, je res nekaj hudo narobe?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahlo rošenje
67%
6.7km/h
100%
11°C
14°
8°
10°
Sat
5°
Sun
4°
Mon
7°
Tue
8°
Wed

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.