Drugo leto na TV Slovenija ne bo olimpijskih iger in EURA 2024? Pa naročnina?

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Programsko-produkcijski načrt naj bi na RTVS zaradi izjemno slabih finančnih razmer krčili tam, kjer bo večino gledalcev najbolj bolelo. Zakaj potem ravno gledalci, ki plačujejo prisilno naročnino nastradajo?

Radiotelevizija Slovenija (RTV) naj bi po napovedih vodstva letošnje leto zaključila z 10,2 milijona evrov izgube. Slab finančni položaj bo reševala država, oziroma bo Golobu dala možnost, da ga bo na vse pretege hvalila? Tako bo denar, ki ni njegov odšel za poplačilo dolgov, katere si je RTV skozi leta sama nakopala.

Bodo pa trpeli gledalci. “Za leto 2024 potrebuje torej RTV slabih 23 milijonov evrov več, kot jih je imela v 2023, če želi ohraniti obstoječo raven financiranja vsebin in storitev,” so zapisali in opozorili, da sta projekta olimpijskih iger v Parizu in evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji vredna skoraj štiri milijone evrov, v tem trenutku pa ne vedo, kako ju bodo izpeljali. V programsko-produkcijski načrt sta zato vključena zgolj pogojno – ob predpostavki, da bodo zanju pridobili dodatna sredstva. Piše Siol.net.

Ob tem, da ima naša RTV zaposlenih preko 2000 ljudi in še toliko zunanjih sodelavcev in da službice sedaj nazaj dobivajo tisti, ki so pridno blatili prejšnje vodstvo RTV in nekdanjega predsednika vlade Janšo, kot je recimo Franci Kek, so izgovori o višanju naročnine in izigravanje države po pomoči bolj za lase privlečeni.

Šušlja pa se, da naj bi bil predlog RTV, da se v letu 2024 poveča tudi naročnina na RTV, ki sedaj znaša 12  evrov, na kar 16 evrov mesečno,  kar bi pomenilo za okoli 30 milijonov evrov evrov dodatnih prihodkov letno. Olimpijske igre in SP v nogometu, bomo pa očitno morali gledati drugje?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
63%
8.8km/h
75%
12°C
14°
7°
11°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
5°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.