Na RTV tistim, ki odpovedo naročnino, grozijo s tržno inšpekcijo! Ne nasedajte! Nič se ne more zgoditi!

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

RTV se utaplja v dolgovih, zaposluje predvsem leve odslužene kadre (primer Franci Kek in Marcel Štefančič) ter naročnikom, ti to več nočejo biti, grozijo.

V preteklosti je bila odpoved RTVS naročnine bolj ali manj zgolj formalnost. Uporabnik je na RTVS zgolj poslal obrazec, na katerem je izjavil, da nima naprav, na katerih bi bilo mogoče spremljati vsebine RTVS, overil svoj podpis na upravni enoti, RTVS pa ga je nato obvestila, da je oproščen plačila rtv-prispevka. Logično, demokratično in povsem legitimno. A so se časi spremenili.


Z novo upravo, ki jo vodi Zvezdan Martić, pa je RTVS na tiste, ki bi želeli odpovedati rtv-naročnino, začela izvajati pritiske. Tako vsi, ki pošljejo obrazec za odjavo rtv-naročnine, kmalu prejmejo poseben dopis. Njegova vsebina je od primera do primera različna, v grobem pa na RTVS takšnim naročnikom grozijo (očitno meneč, da jim naročniki nekaj prikrivajo) z različnimi sankcijami. Med drugim jih znova spomnijo, da so dolžni podati resnične podatke, obvestijo ji tudi, da bo RTVS zoper njih sprožila inšpekcijski nadzor, ki ga izvaja tržna inšpekcija.

A to ne drži. Pri RTV le lažejo, zavajajo in grozijo. A v resnici na RTVS omenjenega nadzora ne sprožijo. Kot so za Demokracijo pojasnili na tržnem inšpektoratu, v preteklih dveh letih od RTVS niso prejeli niti enega predloga za začetek inšpekcijskega nadzora zaradi odpovedi rtv-naročnine. In četudi bi ga, navajajo, da tržni inšpektorat nima zakonskih pooblastil, da bi vstopil v prostore nekoga, ki želi odpovedati rtv-naročnino, in preveril, ali ta res nima naprav, na katerih je mogoče spremljati programe RTVS. Tržni inšpektorat lahko sicer uporabi nekatere druge prijeme, za katere pa je vprašanje, kako učinkoviti so.

VREME

Maribor
jasno
96%
1km/h
9%
12°C
13°
11°
11°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.