Na Štajerskem protesti kmetov. Kaos na Ptuju! (video, slike)

Po več krajih v Sloveniji  so danes potekali protesti kmetov. Gre za njihovo samoiniciativno pobudo. To je sicer zmotile nekatere predstavnike sindikata. A gre za kmete, ki ne morejo biti več tiho.

Samo na Ptuju se je približno 150 mladih kmetov s traktorji zbralo na protestnem shodu in opozorilo na čedalje slabše možnosti kmetovanja. Kmetje so s traktorji naredili več krogov krog po Ptuju, in okoli poldneva popolnoma blokirali vpadnice v mesto in iz mesta tako, da se je Ptuj  na vrhuncu priprav na kurentovanje praktično ustavil.

V Šentjurju se kmetje  sicer zbirajo vsak petek zvečer, današnji protestni shod  je bil že peti. Že ob odprtju  sejma Agritech v Celju so kmetje s Celjskega zavzeli okoliška parkirišča in pločnike ter izrazili svoje nezadovoljstvo s politiko vlade in njenim odnosom do kmeta.  Protestni kmetje  zagotavljajo, da  se samoiniciativno odločili, “ker so kmetijske organizacije premalo odločne pri teh protestih, zato so zaenkrat stvari sami vzeli v svoje roke, protestiramo brez podpore organizacij”.

Samoiniciativno  kmečki protest pa je kot vse kaže povzročil razkol  znotraj njihovih vrst. Ulica namreč očitno nima več lepe besede ali zaupanja v kmetijsko zbornico in sindikat. Da jim kmetijska zbornica samo “vleče denar, nihče pa se ne briga za nas”, so trdili kmetje, ki so se podali na ulice.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
62%
8.8km/h
75%
12°C
14°
8°
11°
Fri
10°
Sat
5°
Sun
4°
Mon
7°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.