Starša odstopljenega tajnika stranke SD, lastnika večjih nepremičnin!

fajon sd
stranka SD, Slika: Nova24TV

Zgodba Klemna Žiberta, glavnega tajnika SD in njegovo vmešavanje v propadajoči objekt ministrstva za pravosodje, ki je odneslo tako njega, kot ministrico Švarc pipan, ni tako nedolžna.

Starša Klemna Žiberta, glavnega tajnika SD, sta v zadnjih letih postala lastnika več nepremičnin v skupni vrednosti kar več kot dva milijona evrov.

Iz zemljiške knjige je razvidno, da je leta 2017 – v času, ko je Žibert delal na ministrstvu za delo – njegov oče podpisal pogodbo za nakup stanovanja v novozgrajeni soseski Belle Vie Tivoli. Da je zanj lahko odštel od 250.000 evrov naprej, je leta 2019 pri banki BKS najel 210 tisoč evrov dolgoročnega posojila, piše portal 24ur.

Dve leti pozneje je Žibertova mama postala lastnica 1.800 kvadratnih metrov velikega stavbnega zemljišča v Hrvatinih. Koliko je plačala zanj, ni znano, prav tako ni jasno, kje je dobila denar, saj na zemljišču nikoli ni vpisala hipoteke. 

Pred dnevi pa so mediji razkrili, da je Žibertov oče aprila 2022 kupil še luksuzno stanovanje v Schellenburgu, ki se razteza na 150 kvadratnih metrih površine. Trenutna tržna vrednost je skoraj dva milijona evrov. Pri hranilnici Lon si je izposodil 1,32 milijona evrov. 

Mesečni obrok po izračunih novinarjev znaša 7 tisoč evrov, torej mora oseba imeti mesečno 12 tisoč evrov prihodkov. 

Pri tem je zanimivo tudi to. Žibertov oče je solastnik lokala v ljubljanskem BTC, mama pa lastnica podjetja za prodajo različnih izdelkov, ki ima od konca januarja letos blokiran račun. Oba imata tudi status samostojnega podjetnika, a ne objavljata bilanc. V času najema milijonskega kredita nista bila zavezanca za plačilo DDV, kar pomeni, da je vsak od njiju v 12 mesecih pred tem kot samostojni podjetnik ustvaril manj kot 50 tisoč evrov prihodkov, še poroča omenjeni portal.

Neverjetno, a resnično, lahko pri tem rečemo da gre pri SD torej za mafijsko združbo?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.