Na tekočem! Vse o aferi Fotopub in zakaj se preiskava nikamor ne premakne?

Afera Futopub in njegov glavni akter pa Uroš Smodej, preti kateremu je uvedena kazenska preiskava, a ta se nikamor ne premakne. Le zakaj?

 

Sedaj je uradno! Uvedena je kazenska preiskava proti Dušanu Smodeju zaradi dogajanj v zloglasnem Fotopubu. Tako Smodej od vplivnih članov Levice, predvsem od Luke Mesca pričakuje, da ga bodo zaščitili in »ustavili« preiskavo. Če bo končal na Tavčarjevi v pritličju pred sobami 1a1b in 1 c, ne bo šparal z jezikom. »Pol leve scene, ki je poganjala kolesariat, se je drogiralo in zabavalo pri meni. V stanovanju in pubu. Jaz naj pa najebem“, je pred nedavnim dejal za blog Mitja Kunstlja.

 

Z afero Fotopub sta se ukvarjali tudi Karin Planinšek in Zala Klopčič v podcastu “Na tekočem!” Med drugim sta spomnili, kako so žrtve same zapisale, kako naj bi jih Smodej Zlorabljal, priklepal na radiatorje in podobno. Da o vpletenosti nekaterih vidnih članov Levice sploh ne govorimo. 

Odkar so se lansko poletje pojavile obtožbe spolnih zlorab v ljubljanskem Fotopubu, ki ga je vodil Dušan Smodej, je zadeva popolnoma poniknila, a to še ne pomeni, da je policija zadevi prišla do dna. Zdaj, ko je Okrožno sodišče v Ljubljani uvedlo preiskavo zoper Dušana Smodeja zaradi obtožb spolnih zlorab in uporabe prepovedanih drog, sva se odločili, da z vami spregovoriva o tem in vam predstaviva vse, kar vemo do sedaj. Predvsem pa s tem želiva preprečiti, da bi se takšna afera pometla pod preprogo,” sta povedali Karin in Zaale v podcastu.

Sicer pa je že v preteklosti država lepo zalagala Foto pu in Smodeja. Na spletni strani Erarja je zabeleženo, da je Društvo Fotopub od leta 2006 prejelo 131.105,94 evra, od tega 57.026 evrov od ministrstva za kulturo. Nekaj več kot 40 tisočakov je društvu nakazala novomeška občina, ljubljanska pa 20.700 evrov. Med plačniki so še Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) s 5640 evri, Zavod za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto z 2296 evri, Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti s 1600 evri, Univerza v Ljubljani – Akademija za gledališče, radio, film in televizijo s 1460 evri, Študentska organizacija v Ljubljani pa jim je nakazala 500 evrov. Največ denarja je društvo prejelo decembra leta 2020, kar 18.670 evrov.

 

Vse za dobre “užitke” ob radiatorjih?

 

vir Youtube / Na tekočem – Afera Fotopub

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.