Na TV Slovenija padajo domine. Odstopila urednica informativnega programa

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

Dobra novica za vse, ki si želijo korektnega poročanja. Odgovorna urednica informativnega programa Televizije Slovenija Manica Janežič Ambrožič je odstopila s položaja.

Manice Janežič Ambrožič podala odstopno izjavo

Na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) so zapisali, da so manjše spremembe programsko-produkcijskega načrta nujne tako zaradi kadrovskega manka kot tudi padca gledanosti informativnih oddaj. Za vodstvo RTVS naj bi bil odstop Manice Janežič Ambrožič “popolno presenečenje” in naj bi jo  v. d. direktorja TV Slovenija Valentin Areh  pozival, naj ne odstopi.


Generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough je že avgusta že predlagal ukinitev oddaj Zvezdana in Zadnja beseda ter sprememba termina oddaje Studio City, ki naj bi bila na sporedu vsak drugi teden. A ker takrat še direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak na te predloge ni pristala, do sprememb ni prišlo. 

[color-box color=”yellow”] Osnutek programskega načrta, ki ga bodo programski svetniki obravnavali v ponedeljek, tako predvideva ukinitev poročil ob 8.00, 9.00 in ob 10.00. Ukinili naj bi tudi oddaji Dnevnikov izbor in Politično s Tanjo Gobec. Prihodnje leto naj na programih ne bi bilo več enournih oddaj Svet v letu in Slovenija v letu. Piše Žurnal24. Za deset minut bi skrajšali TV Dnevnik, ki bi trajal le še 20 minut ter Odmeve, ki bi trajali 25 minut. Prav tako bi skrajšali zunanjepolitično oddajo Globus in gospodarsko Točko preloma ter oddajo za potrošnike Koda.[/color-box]

Spremembe na RTV se bodo torej zgodile. Se bo to poznalo tudi pri bolj korektnem poročanju RTV, katero, hočeš – nočeš vsi plačujemo?

P.M.

 

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
56%
1km/h
75%
21°C
22°
20°
19°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.