Načrtovanje poti z mestnimi avtobusi

Iz Mestne občine Maribor in javnega podjetja Marprom sporočajo, da je uporabnikom mestnega potniškega prometa v Mariboru zdaj na razpolago dodatna sodobna možnost načrtovanja potovanj z mestnimi avtobusi. Po novem so namreč linije mariborskega potniškega prometa vključene tudi v aplikacijo Google Maps (Google zemljevidi), dostopno na računalnikih in pametnih mobilnih telefonih.

Omenjeno načrtovanje poti na računalniku ali mobilnem telefonu poteka tako, da uporabniki na spletni strani Google Maps v oknu Napotki vpišejo začetno točko in cilj potovanja, nato pa s klikom na ikono Javni prevoz pridobijo podatke o najoptimalnejši možnosti prevoza z avtobusom v Mariboru, vključno z informacijami o postajališčih, času potovanja itd. Navodila je z osebnega računalnika možno tudi poslati oziroma prenesti na mobilni telefon.

Za vključitev linij mestnega potniškega prometa v Google Maps so si v MOM in Marpromu prizadevali že dlje časa. Z opravljeno integracijo se je tako zaključil dolgotrajni proces dogovarjanja, koordiniranja in priprave podatkov. S podporo Gogle Transit si bodo v prihodnje prizadevali, da bo sistem čim bolje deloval in da bodo uporabniki v Mariboru z njim zadovoljni.

Ob tem je mariborsko mestno središče od konca lanskega leta bogatejše za novo, brezplačno storitev v ponudbi javnega potniškega prometa –  z mini električnim vozilom poimenovanim MAISTER po generalu Rudolfu Maistru. Maister bo občanom in obiskovalcem olajšal dostop do trgovin, gostinskih lokalov, različnih ustanov in znamenitosti v mestnem središču kot tudi obisk prireditev in dogodkov. Mini električno vozilo potnike prevaža znotraj območja za pešce oziroma v starem mestnem jedru med Sodnim in Vodnim stolpom. Prevoz z mini električnim vozilom bo za potnike brezplačen.

M. T.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
80%
25%
-6°C
-6°
-7°
-5°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
2°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA