Nad Mariborom huda ura! Na Koroškem vsi gasilci v pripravljenosti!

Deževno vreme

Arso napoveduje naraščanje pretokov Drave. Reke in hudourniški vodotoki bodo predvsem na Koroškem čez dan in v noči na sredo še naraščale.

 

Pretok Drave je na meji z Avstrijo ustaljen pri pretoku okoli 1000 m3/s. V spodnjem toku pa Drava še narašča. Poplavljene površine dolvodno od jezu Markovci se bodo danes povečevale.

 

Nad Mariborom v tem trenutku divja tudi nevihta. 

 

 

dež maribor

V Črni na Koroškem, Mežici in na Prevaljah so že aktivirane vse gasilske enote. V Črni je poplavljenih nekaj kleti. Kot pravijo domači gasilci, imajo stanje trenutno še pod kontrolo. Nekateri prebivalci Spodnjega Javorja, kjer so bili v zadnjem mesecu poplavljeni že dvakrat, so se evakuirali. Prav tako so se evakuirali tudi prebivalci Loma pri Mežici, kjer grozi obsežen plaz, in kjer so ponovno zaznali premike. Meteorna voda je poplavila podjetje Cablex. Trenutno na Koroškem tudi precej dežuje.

 

Glede na predvidene količine padavin je pričakovanj močnejši porast vodotokov na območju Kozjaka in Pohorja, lahko pa tudi na območju Slovenskih goric. Ker je od začetka meseca te kraje zajelo več deževij in se je sprožilo veliko število zemeljskih plazov, obstaja možnost dodatnega proženja že obstoječih ali pa novih zemeljskih plazov.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.