Nam bodo res obdavčili drugi avtomobil v gospodinjstvu?

slika je naključna

Golobova vlada se očitno izredno trudi od svojih državljanov pobrati čim več denarja, da bodo imeli dovolj denarja za svoje rabote? Ljudem bi obdavčili drugi avto v gospodinjstvu?

Nacionalni energetski in podnebni načrt predvideva da bi že do leta 2025 v Sloveniji odločili o predčasnem koncu prodaje novih in uvoz rabljenih bencinskih in dizelskih avtomobilov. A glede na to, da je Slovenija po vseh objektivnih kriterijih med najmanj pripravljenimi članicami EU na električno mobilnost, je taka predčasna prepoved samo za Slovenijo precej nerealna. S tem se ne strinjajo v Sekciji za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije.

Kot piše Žurnal24, Nacionalni energetski in podnebni načrt predvideva še druge zaostritve, ki Slovencem zagotovo nebi bile všečne in bi jim celo otežili uporabo avtomobilov. Med njimi so predlogi za dodatno obdavčitev drugega avtomobila v gospodinjstvu, uvedba plačljivosti vseh parkirišč, obdavčitev parkirišč v lasti podjetij, taksa za vstop z avtomobilom v Ljubljano in zmanjšanje dovoljene hitrosti v mestih na 30 km/h.”

Sprejeti take neumnosti za Slovenijo je kratko in malo nemogoče. Upajmo, da gre pri tem le za predlog, a pri tej vladi nikoli ne veš, kaj te čaka.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.