Napeto na Kosovu. Solzivec, šok bombe in številni ranjeni! Imamo posnetke spopadov!

Vojaška vozila, bodeča žica in policija to je danes Kosovo.  Še posebej ne severu Kosova, kjer živi večinsko srbsko prebivalstvo, si izbruhnili nemiri.

Na severu Kosova je v občinah z večinsko srbskim prebivalstvom znova napeto. Tri dni po izbruhu protestov zaradi novoizvoljenih županov, etničnih Albancev, se kosovski Srbi še vedno zbirajo pred sedeži občin, kjer želijo onemogočiti vstop novim županom. Pred eno od občinskih stavb so se pozno popoldne spopadli kosovski Srbi in pripadniki Natovih varnostnih sil Kfor, ki so varovali stavbo. V spopadu je bilo ranjenih več kot 52 ljudi, poškodovanih je tudi več pripadnikov Kfor.


Direktor kliničnega centra v Mitrovici Zlatan Elek je za srbski portal televizije N1 povedal, da je poškodbe zaradi šokbomb, solzivca in udarcev sicer utrpelo več kot 53 ljudi, tri izmed njih pa so obdržali na zdravljenju v bolnišnici.

Posebej je napeto v občini Zvečano. Pred občinsko stavbo  so protestniki z nasiljem in solzivcem poskušali mimo varnostnih kordonov nasilno prodreti v občinsko stavbo, zato je bila policija prisiljena z zakonitimi sredstvi, kot je solzivec, ustaviti protestnike in spraviti položaj pod nadzor. Malo pred 17. uro popoldne se je v Zvečanu zgodil nov incident, potem ko so pripadniki Kforja poskušali razgnati skupino protestnikov in jih pripraviti do tega, da se umaknejo od vozil kosovske policije. Pri tem so uporabili solzivec in številne šok bombe, protestniki pa so jim odgovorili s kamenjem in steklenicami. Po srbskem poratalu N1, navaja MMC.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.