Zaradi zakona o RTV, na Evropsko sodišče za človekove pravice

Peter Gregorčič, zajem slike Planet TV

Z odpravo začasnega zadržanja novele Zakona o RTV Slovenija je ustavno sodišče zaščitilo zakonodajalca (državno oblast) proti posameznikom, ki so lahko edini nosilci človekovih pravic. To pa je v nasprotju s človeškimi pravicami?

V posebni izjavi sta pravnik Matej Avbelj in predsednik programskega sveta RTVS Peter Gregorčič povzela odločitev štirih ustavnih sodnikov, ki so odpravili odločitev petih sodnikov februarja, ki so zadržali predčasne menjave celotnega vodstva RTV Slovenija, dokler ne presodijo ustavnosti. Gregorčič je z odločitvijo štirih sodnikov predčasno odstavljen in nima možnosti pravne zaščite, ki jo ustava zagotavlja vsakomur. Da niso sposobni presoditi v razumnem času, je zapisalo ustavno sodišče samo v sklepu četverice. Ker v državi ni zagotovljena možnost sodnega varstva posameznika pred arbitrarnimi odločitvami oblasti za podrejanje medijev, sta Gregorčič in Avbelj sprožila spor pred Evropskim sodiščem za človekove pravice (ESČP).

Čakamo torej, kaj bo razsodilo Evropsko sodišče za človekove pravice. A lomastenje po RTV-ju se bo vseeno začelo. Rejtingi priljubljenosti Golobove vlade namreč padajo!

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.