Nataša Pirc Musar očitno ljubi migrante? Ograje v Brežicah bi kar odstranila?

Nataša Pirc Musar, slika: Demokracija

Neverjetno, a resnično. Predsednica države Nataša Pirc Musar je očitno velika zagovornica migrantov.  Leta 2015 je celo zapisala: “Za božjo voljo – ali res ni drugih rešitev kot postavljanje ograje? S tem problem le prestaviš PRED ograjo. Zelo evropsko, zelo orbanovsko.”

Od leta 2015, ko je Nataša Pirc Musar razmišljala v pravem levičarskem stilu, do danes leta 2023, ko je postala predsednica države, se njeno levičarsko mnenje očitno ne spreminja. Kot je povedala za portal N1, ograja ni ustrezna rešitev za upravljanje migracijskih tokov. “Zato predsednica razume odločitev največje koalicijske stranke, da je to zavezo zapisala v predvolilni program, kasneje pa tudi v koalicijsko pogodbo. Treba je zasledovati načelo sorazmernosti, še posebej zato, ker obstajajo drugačne oblike nadzora, ki manj posegajo v življenje ljudi in živali.” 

Očitno predsednica države ne pomisli na življenje naših ljudi, Slovencev, tistih, ki imajo hiše tik ob hrvaški meji, ki si ne upajo sami na polja, starejši prebivalci se zaklepajo v svoje hiše in umikajo dragocenosti na varno. Predstavnica vaške skupnosti Rigonce v Svetu KS Dobova Anka Vučajnk je za portal Posavski obzornik, omenila, da so se nedavno zaradi tega, ker so stvari glede ilegalnih prehodov migrantov eskalirale, v domačem gasilskem domu tudi že sestali z županom in predstavniki PP Brežice. “Varnost vseh nas vaščanov je bila že tako pod vprašajem, kajti prehodov migrantov, ki se gibljejo po vasi 24 ur na dan, od jutra do večera, po skupinah od deset do 15, se enostavno ne moreš navaditi in živeti s tem je težko. Bojimo se za otroke pa tudi starejše, ljudje se zaklepajo v hiše, ne upajo si več na sprehod,” je pojasnila in dodala, da gre čez vas Rigonce zagotovo 80 % vseh ilegalnih migracij. 

Notranji minister iz največje vladne stranke Boštjan Poklukar, je navkljub neumnostim, ki jih kvasi predsednica države, obljubil, da bo panelna ograja v Rigoncah ostala. 

Kot je predsednici države, zapisal podpredsednik SDM in predsednik gorenjske regije SDM Tim Rauter: “Vladajoči med seboj tekmujejo, kdo bo izkazal največ solidarnosti ilegalnim migrantom, kljub temu da v Sloveniji videvamo vedno bolj nasilne incidente. Najprej poskrbite za svoj narod in zavarujte meje, šele potem pa se lahko gremo humanitarnost. Siutacija je že več kot resna!”

Prav zanima nas, koliko beguncev bi sama sprejela v svoji Ruski dači?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
50%
4.5km/h
40%
14°C
14°
11°
12°
Sun
5°
Mon
6°
Tue
8°
Wed
8°
Thu

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.