Naznanitev kaznivega dejanja zoper Socialne demokrate, zaradi stavbe, kjer ima stranka sedež?

demokrati
"Ukradena" judovska vila

Socialni demokrati imajo na Levstikovi cesti svoje prostore stranke. A kako so prišli do prostorov? To pa je druga zgodba. Ravno zato je bila na velikonočni ponedeljek podana naznanitev kaznivega dejanja.

Podana naznanitev kaznivega dejanja zoper Socialne demokrate

na našem portalu smo že veliko pisali o sporni Moskovčevi vili, katero so si prilastili Socialni demokrati. A način, po katerem so prišli je vsekakor sporen, če že ne nezakonit. piše portal V fokusu.si.

“Komisija Republike Slovenije za kadrovske in administrativne zadeve vlade je marca 1993 sklenila menjalno in darilno pogodbo s Socialnodemokratsko prenovo Slovenije oziroma zdajšnjo Združeno listo socialnih demokratov. Republika Slovenija naj bi tako pridobila stavbe nekdanjega centralnega komiteja na Tomšičevi 5, Združena lista pa naj bi v zameno dobila nepremičnine na Levstikovi 15 in na Slovenski 9 v vrednosti 150 milijonov tolarjev (2 milijona nemških mark). Sklenjena menjalna in darilna pogodba med vlado Republike Slovenije in Socialnodemokratsko prenovo naj bi bila torej nezakonita in v nasprotju z dogovorom, ki so ga 11. septembra 1990 podpisali vsi predstavniki parlamentarnih strank nekdanje skupščine, in sicer da bo do rešitve problema veljala prepoved odtujevanja in prometa s premoženjem nekdanjih DPO (družbenopolitičnih organizacij, op.p.).

ZLSD, takrat jo je vodil Ciril Ribičič, se je s tega samovoljno izvzela in si preprosto prilastila premoženje nekdanje Zveze komunistov, svoje predhodnice torej. Čeprav so v teh 30 letih, kar smo se osamosvojili, komunisti nekajkrat spremenili ime, danes so stranka Socialni demokrati, ostajajo na isti ideološki platformi, kar so počeli ves čas komunistične oblasti.

Naznanitev kaznivega dejanja

Ravno ta sporna vila je predmet naznanitve kaznivega dejanja. Ravno na  velikonočni ponedeljek je Pavla Murekar naznanitev kaznivega dejanja poslala na številne naslove v Policiji, tožilstvu in sodiščih ter na nekatere naslove v ministrstvih, pa tudi na redakcije medijskih hiš
.

Kot je navedla Murekajeva so Socialni demokrati nepremičnino na Levstikovi ulici 15 v Ljubljani pridobili v nasprotju z  Zakonom o političnih strankah – ZPolS (Ur. l. RS, št. 62/94 in naslednji), ki določa, da se z dnem uveljavitve tega zakona na Republiko Slovenijo in lokalne skupnosti prenesejo tiste nepremičnine političnih strank, ki so jih te pridobile kot pravni nasledniki bivših družbenopolitičnih organizacij razen, v kolikor so jih te pridobile ali povečale njihovo vrednost iz lastnih sredstev teh organizacij in kolikor zakon ne določa drugače.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
51%
1km/h
40%
25°C
27°
24°
24°
Fri
12°
Sat
14°
Sun
14°
Mon
13°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.