Ne nasedajte anketam! Pojdite na volišča!

slika: Demokracija.si

Ne nasedajte anketam, ne nasedajte demagogiji, ampak pojdite na volišče in si vzemite prihodnost! Gre za mojo, tvojo, našo in vašo prihodnost. Gre za Maribor.

S temi besedami bi lahko pospremili naše bralce v nedeljo, 2. decembra na volišča. Ankete, s katerimi so nam postregli tem predvolilnem času številni mediji, niso pravi pokazatelj stanja. Pravi pokazatelj stanje ste vi, volivke in volivci. In le vi lahko odločate o prihodnosti mesta ob Dravi. Mnogokrat v preteklosti se je ljudi spodbujalo k temu, da ne volijo, češ volitve ničesar ne spremenijo. Takšna retorika je totalitaristična in zanika ljudem njihovo osnovno državljansko pravico, da svobodno odločajo o svojih voditeljih. Nekdaj so se tudi temnopolti Američani borili za svoje volilne pravice in po letih borbe so to dosegli z Martin Luther Kingom. Vsak, ki misli “moj glas ne bo spremenil ničesar”, je v zmoti. Pojdite na volišča in dajte svoj glas! ČE ŽELITE SPREMENITI SVET, ZAČNITE PRI SEBI. Bodite ponosni da ste Mariborčani.

Nikar ne pozabite: Vsi volilni upravičenci morajo na volišče s seboj prinesti osebni dokument, zaželeno pa je tudi obvestilo o volišču in dnevu glasovanja, ki je bilo prejeto na domač naslov. Glasujejo lahko namreč tudi tisti, ki vabila s sabo ne bodo prinesli, in sicer tako, da bodo vpisani v volilni imenik.

V Mariboru se bomo odločali med dvema kandidatoma, pod številko 1 je to SAŠA ARSENOVIČ, pod številko 2 pa FRANC KANGLER.

Arsenovič in Kangler, slika: MMC

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn