Večerova lažna novica: enačenje stranke SDS z Generacijo identitete Slovenije

vir. SIOL.NET
slika: siol.net

Levo usmerjeni časnik Večer, ki ga nekateri imenujejo kar levo Židanovo trobilo je objavilo lažno novico o domnevni povezanosti med stranko SDS in Generacijo identitete Slovenije, ki so jo celo označili za ekstremistično skupino posameznikov.

SDS vpletenost zanika

Stranka SDS je pred zapisom članka v Večeru jasno poudarila, da s skupino Generacija ne sodeluje in z njo nima nobenega opravka, a v Večeru niso mogli iz svoje kože, da ne bi v naslov zapisali stranka SDS. 

Na članek z naslovom “Za Europol desničarski ekstremisti, s stranko SDS pa soorganizatorji dogodkov” so se odzvali tudi v Generaciji identitete in izpostavili, da je časnik Večer gibanju v preteklosti že namenil več obširnih člankov, polnih subjektivnih analiz in površnih raziskav. “Njihovi zapisi so seveda politično motivirani, zato je naše gibanje pogosto tarča obtožb, ki nimajo ničesar skupnega z resnico. V besedilih, ki imajo z razlogom vse manj bralcev, nas nekredibilni novinarji zmerjajo in žalijo, obtožujejo, da širimo rasistično ideologijo ter uporabljamo sovražni govor. Tipične laži panične levice, ki z vsakim člankom dosegajo nove razsežnosti.” Piše portal Nova24.tv
Tudi policija pravi, da Generacija identitete nima nič skupnega z ekstremizmom
Policija je večkrat potrdila, da Generacija identitete nima nič skupnega z ekstremizmom, v nedavnem primeru avstrijskih “identitarcev” pa tudi tamkajšnje sodišče. “Celotno naše delovanje je legalno in legitimno, v svojih dejanjih pa se vedno in povsod strogo distanciramo od kakršnekoli nestrpnosti, nasilja ali ekstremističnega tolmačenja naših idej.” Slovenski identitarci poudarjajo, da predstavljajo popolnoma samostojno in avtonomno gibanje, ki je financirano izključno na podlagi članarin članov in prostovoljnih prispevkov podpornikov. “Ustvarjamo miroljuben politični prostor za vključevanje mladih, da lahko svoje nezadovoljstvo glede stanja svoje države usmerijo na učinkovit, a ne nasilen način, Pri tem bomo vedno delovali neodvisno od političnih strank.”
Več na: portalu Nova24.tv
Kje je torej Večer našel povezavo med Generacijo identitete in stranko SDS? Kot vemo pa, papir in internet preneseta vse tudi Večerove lažne novice.
MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.