NEPRIMERNO! Poglejte kaj so na tablo, zapisali v gostilni Špajza?

Res neverjetno in nespoštljivo. V času največjih okužb, so si v gostilni Špajza v Ljubljani privoščili zapis, ki je za ta čas popolnoma neprimeren.

ZANIČLJIV ZAPIS NA TABLI LJUBLJANSKEGA LOKALA

Po spletu je zakrožila fotografija table, postavljene pred ljubljansko gostilno Špajza, na Gornjem trgu. Na njej je s kredo napisano, da se PCT-ukrepov niso sami domislili in naj gostje, ki jih PCT moti, svojo »pripombo ali »pohvalo« naslovijo kar na notranjega ministra Aleša Hojsa ali na NIJZ. Pripisana sta še službena e-poštna naslova MNZ in NIJZ.

Izredno zaničljiv zapis so so torej izmislili v tej gostilni, kjer ukrepi zoper širjenje koronavirusa očitno niso samoumevni. Kaj nam torej sporočajo v tej restavraciji? Nagovarjanje ljudi, naj ne upoštevajo ukrepov, in posredno, da so protikoronski ukrepi nepotrebni? In kaj ima pri tem minister Hojs, katerega elektronsko pošto so pripisali k sporočilu? Tak zapis bi lahko imel tudi znake kaznivega dejanja, nagovarjanja k nasilju in nagovarjanje k nespoštovanju ukrepov?

Ob takem zaničljivem zapisu, ki v neprijeten položaj postavlja vse, od zdravstvenih delavcev, do cepljenih in necepljenih ljudi, do tistih, ki se držijo ukrepov in nenazadnje tudi odločevalce, ki so ukrepe sprejeli, se lahko samo vprašamo, kam nas bo to pripeljalo? Ukrepi še zdaleč niso tako drastični, kot drugod, pa čeprav se širjenje koronavirusa ne ustavlja. Nekaterim gostincem pa je očitno še to odveč. Očitno bi radi spet ležali doma, medtem, ko bi jim država namenila vsak mesec denar za plače. 

Kot je zapisal eden od uporabnikov twitter profila: “Preprosto, izogibaj se takih lokalov. Nivo besedila na tabli, je nivo lokala. Dno.”

P.M.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.