Neumnost z leve? Za Ireno Jovevo iz Svobode je najboljši slovenski politik Ivan Cankar

slika: utrip Ljubljane

Na levičarskem portalu Večer, so nosilkam in nosilcem kandidatnih list, ki bodo nastopili na evropskih volitvah,  postavili nekaj vprašanj, Nekatera sodijo v volilno kampanjo, nekatera pa so popolnoma neustrezna, kot recimo ali je Jankovič dober župan.

Vprašanja, ki nimajo niti najmanjše veze z Evropsko unijo in prihajajočimi volitvami so nosilcem list postavili v levičarskem časniku Večer. Recimo kdo je oziroma je bil najboljši slovenski politik ali pa, ali je Zoran Janković dober župan?


Da je Janković bistvu dober ne meni sicer nihče od vprašanih. Ga je pa pohvalil Matjaž Nemec (kdo pa drugi)in dejal, da je učinkovit župan. 

So pa različna mnenja o tem kdo je najboljši slovenski politik. Za Romano Tomc, nosilko liste SDS je to Janez Janša, za Mateja Tonina so to ustanovni očetje Republike Slovenije, za Matjaža Nemca, Miran Potrč, za Natašo Sukič, Milan Kučan, Vladimir Prebilič trdi, da je zanj najboljši slovenski politik Janez Drnovšek, to trdi tudi Klemen Grošelj, Petru Gregorčiču je všeč Borut Pahor. Ireni Jovevi, pa je poleg Janeza Drnovška, ot slovenski politik všeč tudi, ne boste verjeli Ivan Cankar – slovenski pisatelj in pesnik.

Res, da je Ivan Cankar Leta 1907 kandidat na listi socialnodemokratske stranke za državnega poslanca (v času Avtro-orske) na Dunaju, a to še ne pomeni, da je bil politik.

VREME

Maribor
jasno
42%
2.1km/h
0%
29°C
31°
27°
28°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
21°
Thu
21°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.