V Mariboru slaba precepljenost. Gostinci zgledno preverjajo PCT potrdila

KORONAVIRUS, ,mariboru
Koronavirus Maribor, fotomontaža

Vse več okuženih, s koronavirusom je tudi v Mariboru. Novi, že četrti val koronavirusa je po poletju ponovno udaril z vso močjo. A tokrat je zadeva le malo drugačna.

V Mariboru le 41.5% precepljenost

V Sloveniji smo včeraj zabeležili preko 1000 novih okužb. A država, se po zagotovilih predsednika vlade Janeza Janše ne bo zapirala, če bomo le pametno in razsodno delovali. Upoštevanje PCT ukrepov je tako ključno. Tega se zavedajo tudi številni mariborski gostinci, saj je potrebno preverjati PCT tudi na terasah lokalov

V Mariboru v večini primerov gostinci zgledno preverjajo PCT potrdila. Tudi mariborski poslanec SDS Dejan Kaloh, se je prepričal, da se z dobro voljo in prijaznostjo lahko naredi marsikaj dobrega za nas in našo družbo.

V Mariboru je s koronavirusom trenutno okuženih 395 ljudi, samo včeraj 46. tedenski prirast je +40,9 %.  Po precepljenosti pa je  Maribor na šele 98. mestu. Cepljenih z obema odmerkoma cepiva je le 41.5% prebivalcev. Tudi podravska regija je med vsemi regijami po precepljenosti najslabša. Z vsemi odmerki je cepljenih 133.840 oseb, kar predstavlja 41% ljudi podravske regije.

vir NIJZ

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.