Kje v Mariboru se boste po novem lahko priključili na optično omrežje?

slika je simbolna

Ko je bilo slišati očitke na račun Mestne občine Maribor, da ni pripravila ustreznih podlag za širitev optičnega omrežja v mestu, naj bi se sedaj na Pobrežju, na optično omrežje lahko priključilo 1800 uporabnikov. Očitno so tudi letošnje volitve pomagale pri tej odločitvi. Dela naj bi potekala do konca letošnjega leta, kar pomeni da bo Pobrežje zaradi tega razkopano vsaj še do takrat.

Kot so zapisali pri portalu maribor24, bodo dela  potekala na naslednjih območjih: Benkova ulica, Cesta Osvobodilne fronte, Cesta XIV. Divizije, Čopova ulica, Čufarjeva cesta, Gajeva ulica, Gallusova ulica, Gunduličeva ulica, Hektorovičeva ulica, Istrska ulica, Jagičeva ulica, Malgajeva ulica, Markovičeva ulica, Milčinskega ulica, Nabrežna ulica, Nazorjeva ulica, Ob Dravi, Obradovičeva ulica, Pri jezu, Puhova ulica, Radičevićeva ulica, Šolska ulica, Tekstilska ulica, Trinkova ulica, Ulica Goceta Delčeva, Ulica Štravhovih, Ulica Veljka Vlahovića, Vrazova ulica, Zrkovska cesta, Zupančeva ulica in Železnikova ulica.

Kaj v bistvu je optično omrežje? Je omrežje, ki je namenjeno prenosu informacij s pošiljanjem svetlobe preko optičnih vlaknih. Svetloba tvori elektro magnetični nosilni val, ki je prilagojen prenosu informacije. Optična omrežja so primarno uporabljena v telekomunikacijah, kjer nadomeščajo bakrene vodnike. Njihova prednost je v bistveno večji količini informacij, ki jih je mogoče prenesti po enem vlaknu na dolgo razdaljo, majhnih izgubah in neobčutljivosti na elektromagnetne motnje iz okolice.

Delavci Telekoma Slovenije zagotavljajo, da bodo imeli prebivalci, ki se bodo priključili na optično omrežje višje hitrosti interneta, najboljšo kakovost televizije in večjo zanesljivost delovanja storitev.

MZ

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.