Smučišče Krvavec je kljub vladnemu odloku tudi danes odprto. Kot so pojasnili upravljavci smučišča, so v petek imeli okoli sto obiskovalcev, čeprav je naša nacionalna televizija govorila o nekaj desetih obiskovalcih.

Kljub kazni in prepovedi Krvavec še vedno dela

Vlada je v sredo zvečer sprejela odlok, ki do konca leta prepoveduje obratovanje žičniških naprav v Sloveniji. Po poročanju Televizije Slovenija je smučišče Krvavec v petek ostalo kljub temu odprto, inšpektorji pa so mu že naložili 4400 evrov kazni in prepoved obratovanja. V Rekreacijsko turističnem centru (RTC) Krvavec so danes povedali, da smučišče trenutno obratuje. Danes sicer potekajo treningi tekmovalcev, ki bodo nastopili na državnem prvenstvu, v nedeljo in ponedeljek pa bo na vrsti samo tekmovanje.

“Smučišča v Nemčiji, Franciji, Italiji itd. so popolnoma zaprta. Vse te države imajo boljšo epidemiološko sliko kot Slovenija. In večje rezerve v zdravstvu za obravnavo dodatnih bolnikov s #COVID19. Nekateri se ob pomoči MSM dobesedno norčujejo iz našega zdravja in življenj,” se je na Twitterju kritično odzval predsednik vlade Janez Janša ob navedbah svojega soimenjaka, sicer direktorja RTC Krvavec, ki vztraja, da smučišča na Krvavcu ne bo zaprl, tudi za ceno kazni – ter zdravja in človeških življenj.

PM