Neverjetno! Poglejte kako so Luče izgledale pred poplavami in kako izgledajo danes!

Poplavljene Luče

Občina Luče. Mala občina, ki se se nahaja na severu Slovenije v vzhodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp in obsega 110 km2 površine, ne bo nikoli več to, kar je včasih bila.

 Središče občine je vas Luče, ki leži na rečni terasi nad sotočjem Savinje in Lučnice na nadmorski višini 522 m. V okolici vasi so mala naselja in samotne kmetije. V občini živi 1480 prebivalcev, od tega v vasi 450. In toliko prebivalcev si bo zapomnilo dan 4. avgust. Že od zjutraj so bili mnogi ljudje na območju Zgornje Savinjske doline odrezani od sveta.  Savinja je prestopila bregove in zalivala številne hiše. Luče so bile pod vodo.

Tako so Luče izgledale prej (levo) tako pa izgledajo po poplavah (desno)!

Občina Luče je na svoji strani objavila tudi QR kodo za vse ki ste pripravljani donirati za odpravo posledic katastrofalnih poplav, ki so prizadele Občino Luče.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.