Neverjetno! Poglejte koliko stane TV Slovenija nastop na Evroviziji?

Logo letošnje Eurovizije, slika facebook

Eurovizija, ki bo tokrat potekala v Angliji v Livepoolu se bliža. Bližamo se tudi prvemu Evrovizijskemu nastopu slovenske skupine Joker Out ki bo v četrtek. in koliko ta “hec” sploh stane?

Neverjetni projekt, Evrovizija je draga, bogata in razkošna. To je znano skoraj vsakemu a koliko TV Slovenijo sploh stane takšen projekt, tj. poslati slovenske predstavnike na evrovizijski oder?  “Projekt izbora za pesem Evrovizije še ni zaključen, končni izračuni bodo znani po koncu dogodka.  Že nekaj let pa je projekt izveden v okviru podobnega proračuna, ki se delno prilagaja predvsem glede na število izvajalcev, ki nam jih predpiše organizator in stroške potovanja ter oblikovanje nastopa,” so za Metropolitan povedali na TV Slovenija.

Leta 2015, je tak projekt TV Slovenijo recimo stal približno 120 tisočakov, od tega naj bi kar 70.000 evrov stala kotizacije za sodelovanje na tem glasbenem tekmovanju. Torej so številke, na RTV so letos bolj skrivnostni, podobne tudi v letošnjem letu.

Ima pa letošnja Eurovizija drugačen pomen. V napisu je namreč ukrajinska zastava, kot spomin na zmagovalno pesem lanske Eurovzije. A žal zaradi vojne tekmovanje poteka v Angliji.

Seveda pa so tu še stroški nastavitve, novinarske ekipe in podobne stvari. ja, Eurovizija je (pre)drag projekt!

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.