Pohod za življenje v soboto tudi v Mariboru! Skupaj se bomo veselili življenja!

slika: pohod za življenje

“Kot majhni otroci smo si v čistosti ljubezni svojega srca želeli delati čudovite stvari, reševati ljudi, postati heroji, uživati v dobrih delih. Kako nas vzradosti vest, da je nekdo rešil življenje človeku in ponosni smo nanj, kajne?” Je svojo pripoved začela Magdalena Ganzitti, ena od udeleženk pohoda za življenje, ki bo letos prvič tudi v Mariboru.

Magdalena Ganzitti je pred sobotnim pohdom za življenje strnila nekaj svojih misli. Povzeli smo njen zapis:

Uresniči tudi ti svoje otroške sanje in postani heroj! Reši življenje nerojenemu otroku. Nikjer ne bo pisalo o tem, razen v knjigi Življenja, a otrok ti bo hvaležen, ker si želi živeti!

Bodimo kot usmiljeni Samarijan! Bodimo glas tistih, ki nimajo glasu, zavetje nemočnim! Ščit tistim, ki se sami ne morejo braniti. Samo živeli bi radi vsi, tudi nerojeni otročki, pa četudi ne v naročju rodne matere, če ona tega ne zmore. Radi bi se veselili igrivega sončnega žarka, ptičjega petja in skakali po lužah, se podili za metulji, se poizkusili dotakniti Sonca ali zvezd, imeli prijatelje in sošolce, odkrivali čudovito ustvarjen svet, sanjali pod zvezdnim nebom in nekoč postali kmetje, medicinski tehniki, znanstveniki, mame in očetje otrokom. Se radovali
življenju.

Pomagajmo tem mamicam, ki s tesnobo v srcu nosijo svojega otročka pod srcem in nimajo dovolj podpore partnerja, družine, okolice. Ja, tudi nate mislim! Četudi bi otroci bili nazaželjeni, ker še "ni pravi čas", ker je mamico zapustil partner in družina, ker je otrok morda bolan,… ker nima sredstev za preživljanje, ker je spočet iz posilstva – vsi ti otroci so ljudje od spočetja dalje, s človeškim dostojanstvom in neodtujljivo pravico do življenja od spočetja do naravne smrti.

Pred nedavnim sem gledala video Pohoda za življenje v tujini. Med množico spodbudnih transparentov sem zagledala simpatično ženo z nasmehom, ki je izžarevala ljubezen in je nosila velik transparent: "Mama iz posilstva! Ljubim svojega otroka! Nek znanstvenik je pred nedavnim dejal, da če bi maternica imela linico, bi nobena mama ne dovolila splava svojega otroka! Prinesimo mi žarek tega spoznanja in upanja mamicam v stiski. Če iz katerihkoli razlogov mamica ne more sprejeti svojega otroka, mu dajmo priložnost, da živi v družini žene in moža, ki že leta in leta ne moreta imeti otrok in si ga srčno želita. Takih je samo v Sloveniji cca 500. O smrti ali življenju nerojenih odločajo tisti, ki so imeli možnost biti rojeni! Tako v svetu umre nasilne smrti letno najmanj 70 milijonov nerojenih otrok, kar pomeni, da vsako sekundo umre 133 otrok! Vsako minuto! To je največja morija na Svetu!

Namesto 70 milijonov nasilnih smrti nerojenih otrok stopimo v korak s kulturo življenja in naj bo vsako leto 70 milijonov novorojencev, ki se veselijo življenja!

Pridi na Pohod za življenje, da se bomo skupaj veselili življenja in družno izrekli zahvalo našim mamicam, pa tudi očetom, da so nam omogočili življenje. Recimo ne Kulturi smrti, ki jo nekateri imenujejo civilizacijski napredek in se zavzemimo za Kulturo življenja. Gospod pravi pozabi žena svojega otročiča in se ne usmili otroka svojega telesa? A tudi če bi one pozabile, jaz te ne pozabim.  Podprimo mamice, predvsem tiste v stiski, ki potrebujejo sočutje in pomoč! Ob 9. Uri bo v soboto pri frančiškanih tudi blagoslov pohoda, ob 9.30 pa zbiranje udeležencev in pohod!

ZDRUŽENI BOMO NEPREMAGLJIVI! Recimo odločen DA ŽIVLJENJU! Pa en velik NE SMRTI! Vsako življenje je enkratno, nenadomestljivo, neponovljivo in neizmerno dragoceno.

Ljudje, ki so v fazi odhajanja, naj bodo deležni naše naklonjenosti in ljubeznive skrbi. Hipokratova prisega zahteva od zdravnika, da ne bo nikomur, tudi če bi ga prosil, predpisal smrtne droge ali ga z nasvetom napeljeval na tako misel. Kodeks etike! Utemeljena zahteva!

NE evtanaziji in DA življenju! NE kulturi smrti, ki jo predstavljata tudi ABORTUS IN EUTANAZIJA, ampak DA Kulturi življenja, ki spoštuje pravico do življenja od spočetja do naravne smrti. Vsako življenje je dragoceno! Bodimo hvaležni, da nam je dano! Gospod pravi: Z večno ljubeznijo te ljubim, zato sem ti tako dolgo ohranil svojo milost! 

 

Magdalena Ganzitti

Shod za življenje bomo neposredno prenašali tudi na našem portalu e-maribor.si!

vir: Pohod za življenje

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.