Nevredno novinarstva! Portal Svet24 žaljivo po bolni poslanki! Ta jim odgovarja

Anja Bah Žibert
To je zagotovo najbolj zaničljiv članek v zgodovini novinarstva!

Levičarsko navlaka, ali časopis Svet24, je spet zašla s svoje začrtane linije o neodvisnem poročanju, kar je bistvo novinarskega dela. A resnica očitno ne prodaja vse manj brane časopise tajkuna Odlazka, zato se poslužujejo lažnivih in manipulativnih člankov, ki dobesedno žalijo človeka? Mogoče pa bi preimenovali svoj časopis v Laž24?

Na portalu svet24, kot tudi v časopisu svet24, je “novinar” Mihael Korsika, v zelo žaljivem in manipulativnem članku obtožil poslanko Anjo Bah Žibert, da ne izpolnjuje svojih poslanskih obveznosti in da je v državnem zboru prisotna le 27-odstotno. Vsa resnica pa je ta, da je poslanka že dolgo v bolniškem staležu, preživela pa je hudo in zapleteno operacijo. A novinarju, ki je spravil na portal in časopis ta nagnusni članek, je očitno vseeno za zdravje ljudi, vseeno mu je kaj vse mora človek pretrpeti če je bolan, če mora na operacijo. Vseeno mu je za zavajanje in laži, čeprav je odgovor stranke SDS po odsotnosti Anje Bah Žibert dobil še pred objavo članka. Očitno je levemu aktivistu, ki se skriva za novinarstvom, važno le to, da z manipulativnim člankom pljuva po bolni poslanki. Pokvarjeno do obisti.

Na članek se je odzvala tudi Anja Bah Žibert. Njen zapis objavljamo v celoti (nelektorirano):

Ko Svet24.si in Novice Svet24 nizkotno obračunata s človekom, ki je zaradi operativnega posega na bolniški. Svet24 in Svet24.si sta danes, 8. 11. 2022, objavila prispevek z naslovom »Poslanka SDS navzoča le pri četrtini glasovanj«, ki ga oglašujejo tudi na radijski postaji Aktual. V prispevkih avtor Mihael Korsika napiše, da sem svojo delovno obveznost opravljala le 27 odstotkov in da nisem prihajala na glasovanje, ter se sprašuje, koliko časa bi bila lahko zaposlena kje drugje, če bi bila prisotna v službi le 27 odstotkov. V prispevku celo izpostavlja že ničkolikokrat prežvečeno neresnično in zlonamerno mantro, da sem varuška Janševih otrok in da skrbim za njihove nakupe. V svoji diskreditaciji gre celo tako daleč, da namiguje, da to počnem tudi sedaj in zato ne prihajam v službo v Državni zbor RS. Vse to samo dodatno kaže na zlonamernost prispevka brez kančka profesionalnosti, objektivnosti in izključni želji po žrtvovanem jagnjetu. Je pisec tega članka sploh pomislil, da človek lahko tudi zboli in da bi bilo etično in moralno, da to prej vsaj preveri? Zagovarja celo to, da bi zaradi bolniške odsotnosti delodajalci morali odpuščati zaposlene, kar je tudi ustavno sporno.

Glede na to, da gre za izjemno nizkoten prispevek poln neresnic na moj račun, začenši na naslovnici, ki je mene in mojo družimo globoko prizadel, bi pričakovala vsaj opravičilo in izkazano profesionalno novinarsko držo.

Naj izpostavim, da se za vzrok mojih opravičenih izostankov iz sej delovnih teles in sej državnega zbora (posledično tudi glasovanj) novinar ni želel niti pozanimati in to ljub temu da sem že pred časom svojo bolečo izkušnjo delila na mojem javnem FB profilu, prispevek so pripravili tudi v Slovenskih novicah. Njihov prispevek so povzeli tudi nekateri mediji. Vse to je bilo novinarju Korsiki dostopno. Predvsem zaradi mojih volivk in volivcev, ki mi na vsakih volitvah zaupajo več glasov, s čimer izkazujejo, da so z mojim delom zadovoljni, podajam nekaj dodatnih pojasnil. V začetku septembra sem pristala na bolniškem staležu. Ni bilo lahko, saj sem se praktično čez noč soočila z zdravstvenimi težavami. Posledično sem bila oktobra hospitalizirana in prestala operativni poseg, po katerem sedaj okrevam v domači oskrbi in upam, da se čim prej vrnem nazaj v poslanske klopi. Kaže dobro, za kar sem neizmerno hvaležna. Hvaležna pa sem tudi za mnoge spodbudne besede in želje, da se čim prej vrnem v državni zbor, ker me pogrešajo. Posebej me je razveselil klic in izkazana podpora političnega kolega iz druge politične opcije, ki kaže, da politiki smo in znamo biti ljudje!

Verjemite mi, mnogo raje bi bila v državnem zboru in tako kot vedno v preteklosti delovala proaktivno. Kljub temu, da sem bila odsotna pri delu v državnem zboru pa sem v tem času pripravila kar precej poslanskih vprašanj, vseskozi spremljala delo v državnem zboru in bila v kontaktih s svojimi volivci! Pisca tega članka to ni zanimalo.

Žal pa tovrstni nepreverjeni in neresnični prispevki kažejo zgolj na to, kako nepomemben je človek, ko gre za politično motivirano obračunavanje, tudi na račun zdravja.

Mnogi mi svetujejo, da za tovrstno klevetanje vložim tožbo zoper novinarja in časopis. Ne bom se odločila za to! Delati prispevek na račun bolezni je že samo po sebi tako sprevrženo, da se bo človek, če ima vsaj kanček morale, močno zamislil nad svojim ravnanjem in naslednjič dvakrat premislil, preden bo udaril. Res je, ni lahko prenašati takšne napade in žalitve, a očitno je za obračun s predstavniki SDS dovoljeno vse – diskvalifikacije, diskreditacije, grožnje, psihični in fizični napad. Se kot družba sploh zavedamo, kam to pelje in kaj nam govori temna stran zgodovine?!

Pisca tega prispevka pravzaprav pomilujem, da se je spravil na nečloveški nivo in obračunal z bolnim človekom. Sama sem drugačna! In želim si, da takšna drugačnost prevlada. Tako piscu kot celotni ekipi časopisa želim obilico zdravja.

Mi pa za zaključek dodajamo le še to? To je SRAMOTA za novinarski poklic!

Novi Mustang MACH-E - Podjetje Avtomobili P.R. d.o.o. uspešno deluje že od leta 1990, kar pomeni, da je bilo med prvimi prodajalci vozil v samostojni Sloveniji.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
94%
1km/h
100%
4°C
5°
3°
4°
Sun
4°
Mon
6°
Tue
4°
Wed
3°
Thu

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA